+36 30 581 0059 energiamezostudio@gmail.com

A Bikában   töltött idejét maga mögött tudja és megérkezik a Nap az Ikrek csillagkép területére. Ezzel hivatalosan is a tavasz derekán járunk már. Az Ikrek mindig magával hozza a könnyedséget, a szertelenséget, a bárhogy lesz úgy lesz életérzést. Magával hozza a kíváncsiságot, az intellektuális témákat. Az érzéseket és gondolatokat könnyeddé varázsolja a lelkünkben az Ikrek energiája. Általánosságban nézve ez egy olyan hónap, amikor nem kell mindent olyan komolyan venni. A három levegő energiával uralt jegy közül (Ikrek, Mérleg, Vízöntő ) az Ikrek a leglevegősebb, emiatt az Ikrek jegy szülöttei és az Ikrek hangsúlyos energiákkal (ha más bolygó, vagy bolygók is az Ikrek jegyben álltak a születés pillanatában.)  született emberek a legkíváncsibbak legérdeklődőbbek a zodiákusban. Az Ikrek energia tipikus megnyilvánulása, amikor valaki, még a google translate ideje előtt, nyomtatott szótár nélkül is bárhol megértette magát a világban, mert az Ikrek nem nyelveket beszél, hanem az emberek nyelvét beszéli. Az Ikrek csillagkép testesíti meg továbbá a testvéri szeretet szimbólumát, azt a kapcsolódását, ami az érzelmeken túl jön létre, nem csupán vérrokonság, hanem szellemi, vagy lelki szinten, amihez nem kell napi szintű fizikai kapcsolódás, mert tudják a felek, hogy az idő és a tér nem létezik. Ha hetekig, hónapokig, vagy akár évekig éppen nem beszélnek a kötődésen ez mit-sem gyengít. Bármikor képesek ugyanonnan felvenni a kapcsolódás energiafonalát, ahol abbahagyták, sőt sokszor időközben érzik, értik tudják, hogy mi történik, történt a másikkal.

 

Az Ikrek uralkodóbolygója a Merkúr, már korábban 2022.04.30. -án   megérkezett otthonába és némi szomszédolást követően, idén kifejezetten hosszú időn keresztül tartózkodik az éles elméjű, intellektuális, önkifejező, kommunikatív és erős szellemi beállítottságú Ikrek csillagkép területén.

 

Idén az Ikrek a feljebb említett kommunikatív, csacsogós, önkifejező, társasági, érdeklődő energiáit az Ikrek havának első bő két, inkább három hétben sokkal visszafogottabban fogja tudni átadni nekünk az energiamezőben mint ahogy azt alapesteben tenné. Az oka ennek, a Merkúr csikicsuki retrográd és Bikába visszatérő mozgása. Ez, a hátramenetben zajló Bikában történő szomszédolás némi komolysággal, megfontoltsággal és befelé figyeléssel tölti meg az Ikrek havának energiáit, egészen június 5. -ig mikor a Merkúr irányt vált és elindul újra hazafelé. Ezzel véget érnek majd az addigi közlekedési, kommunikációs, ügyintézési akadályok és nehézségek, amit a retrográd Merkúr mindig előidéz fizikai szinten. Továbbá a belső gondolati és szellemi köreinkről lefordulva, mi is sokkal nyitottabbá válunk majd a világra és egymásra. Június 13. – tól pedig, mikor is az Ikrek uralkodóbolygója a Merkúr újra belép a saját jegyébe, szabad szárnyra kap az önfeledtség és könnyedség, egészen a június 20.-i fordulónapig, mikor a Nap köszönti majd a Rákokat. A Bika retrográd Merkúr okozta két – három hétnyi szellemi és kommunikációs lassúság, megfontoltság mellett, rengeteg szenvedéllyel teli energia is érkezik ebben a hónapban hozzánk. De ezekről majd aktuálisan írok, mikor május végén a Mars a Kosba és a Vénusz a Bikába érkezik. Az Ikrek havának utolsó hete június 13. – 20. ig egy nagyon harmonikus hétnek ígérkezik használjuk ki. A célkitűzéseinkkel, adás – vételi dolgainkkal, az emberi kapcsolatainkkal, de utazás és a kikapcsolódás tekintetében is rendezett harmonikus napok ígérkeznek majd az energiamezőben.

További általános tudnivalók az Ikrekről, amihez, Brigitte Hamann, A tizenkét archetípus, Az állatöv és a személyiségstruktúra című könyvét használtam fel:

IKREK Az Állatöv harmadik jegye,

Kulcs szavai: Intellektus, sokféleség. Tulajdonságai: Mozgékony, változékony, rugalmas, alkalmazkodó, finom idegzetű, szellemileg élénk, testileg fürge, jól tud beszélni, ügyesen forgatja a szavakat és a tollat, talpraesett, hajlékony, eleven, élénk, tevékeny, aktív, mindig csinál valamit. Színei: A napsárga legvilágosabb árnyalata, amely közel áll a fény és az arany színéhez, és ami egyben a szellem, a nem anyagi és a szellenti megismerés színe. Minden „légies” szín: világosszürke, égkék. Illatai: Könnyű, inkább semleges illat: több illatárnyalat keveréke.

Ízei: Nem intenzív, inkább ízetlen. Formái és alakjai: Finoman tagolt, filigrán, szétágazó, mozgékony, laza, hajlékony. Finom kontúrok.

Növényei általában: Gyorsan növekedő, szétágazó növények, amelyeken több zöld van, mint virág: bokrok, fű, páfrányok.

Fái, bokrai: Nyárfa, juharfa, madárberkenye, nyírfa, bodza, aranyfa, hársfa.

Zöldsége, gyümölcse: Sárgarépa, ribizli. Virágai: Margaréta.

Fűszerei: Petrezselyem, kapor, majoránna, citromfű.

Gyógynövényei: Bodza, martilapu, petrezselyem, lándzsás útifű, ezerjófű, hárs, libapimpó, kis vérfű, mogyorócserje.

Állatai: Általában a levegőben élő állatok: szúnyog, dongó, légy; különösen az énekesmadarak, mint p1. tengelice, feketerigó, rigó, fülemüle, csíz, pinty, szarka, papagáj; minden ravasz, alkalmazkodó állat: kutya, majom, róka, menyét, kakas, tyúk, hiéna.

Anyagai: Papír, pergamen.

Ásványai, fémei: Higany, ón, bizmut, aranytopáz, berill, fehér achát.

Tájai: Róna, szeles dűnék, utakkal jól ellátott területek, városok, utcák, utak, minden kommunikációs hely.

Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely nincs munkahelyhez kötve; olyan foglalkozások, melyek meglepetést okoznak, amelyek mobilitást, éles intellektust és jó beszédkészséget követelnek meg: újságíró, szerkesztő, riporter, tudósító, fordító, kiadó, könyvkereskedő, kritikus, nyelvtanár, utazási iroda alkalmazottja, kereskedő, eladó, képviselő, utazó kereskedő, üzletkötő, propagandista, postai alkalmazott, levélkihordó, telefonközpontos, konferanszié, showman, kabarészínész, író, költő, szállítmányozó, titkár, fotós.

Hobbijai, sportágai: Gyaloglás, kerékpározás, cserkészet, fotózás; újság- folyóirat, elbeszélés olvasása, a tv-ben: sportadások, gazdasági műsorok vagy riportok nézése, tenisz, kézilabda, torna, gimnasztika, bélyeggyűjtés.

Közlekedési eszközei: Kerékpár, busz, tandem.

Lakóstílusa: Inkább ésszerű berendezés, praktikus, nincs sok dekoráció, könnyen tisztán Partható, könnyen szétszedhető berendezési tárgyak, melyek megkönnyítik a gyakori költözést, egyszerű, északi stílus.

Napja: Szerda (a német Mittwoch = a hét közepe, a francia mercredi = Merkúr, a közvetítő). Társasági formái: Kereskedelmi társaságok, a „Selyemút”, karavánutak, városok létrejötte a kereskedelmileg előnyös helyeken.

Testrészei: Légcső, hörgők, tüdők (légzőszervek), beszéd- és hallószervek, idegek, ujjak.

Betegségei általában: A légutak és a test továbbító rendszerének megbetegedései: idegek, nyirok, véredények.

Sándor Zsuzsi asztrológiai elemzés készítés

Share This