+36 30 581 0059 energiamezostudio@gmail.com

A Vénusz bolygó, a Bika és a Mérleg uralkodó bolygója, a Halak csillagkép, hullámzó, egyesülni és átlényegülni vágyó energiáit maga mögött hagyva, belép a Kos, határozott , iránymutató, fékezhetetlen, önfejű, lendületes, kezdeményező , energiamezejébe. Vénusz, a bolygó nevén kívül, a Földön, a vágyak, érzelmek, és érzékek római úrnője. De nem egyedül képviseli a szenvedély és az ösztönök energiáit. Vénusz volt a kezdet, majd később, a vele egyenrangúvá lett uralkodónő, a hellén – ókori görög Aphrodité, aki Ciprus délnyugati partvonalán, Páfosz közelében lépett ki a habokból, szintén a testi és érzelmi vágyak energiáinak megtestesülésévé vált.

Amire érdemes figyelnünk májusban, amíg a Vénusz a Kosban jár, azok az ösztönök, és a fékezhetetlennek tűnő vágyak. Úgy tűnik, eljött a szalmaláng szerelemek ideje, a kalandozás, flörtölés, érzéki és meggondolatlan cselekedetek hónapja, legalábbis, ami az ész nélküli ösztönszintű életet illeti. Keressük inkább, hogy mit súgnak az ösztöneink a földi és gyarló vágyainkon túl, mert a tudatos vágyakozás válaszait onnan tudjuk majd lefordítani magunknak. Most nehezebben fog menni a mértéktartás minden olyan dologgal kapcsolatban, ami az érzékszerveinket stimulálja. A Vénusz a Kosban, ha harmonikus és tudatos, akkor gyengéd, odaadó, barátságos, nyitott, jó ízlésű, táncra és örömre termett, fiatalos, lendületes, igazi energiabomba. Mindez az energia alsó rezgéstartományban már messze nem ennyire rózsás, mert meggondolatlan, kihívó, kacér, hűtlen, vadászó amazon, könnyelmű, tékozló, megbízhatatlan, érdekelvűvé válik.

A vénuszi energiákhoz, rengeteg legenda fűződik, az ásványok világából, többek között a rózsakvarc mesterkristály kapcsolódik hozzá, a tizenkét mesterkristály  közül.

A rózsakvarc az egyik legnépszerűbb ásvány, nem csoda, hisz a legtisztább szeretet energia forrása, mesterkristály története a következő: – A rózsakvarc története az ókori Athénban kezdődött, ahol a halandónak született istent, Adoniszt, aki minden ősszel meghalt és minden tavasszal feltámadt, a csodálatos szépsége és sármja sodorta mindenféle kalandokba. Még Artemisz a vadászat istennője is beleszeretett. Ám az istennő féltékeny kedvese, Árész ezt nem tűrhette, és vadkanná változva, megölte Adoniszt. Bár Artemisz, szerelme segítségére sietett, de egy vadrózsabokor foglyul ejtette és annak tüskéitől sok vért vesztett. A rózsabokor gyökerein keresztül, Artemisz vére a földbe jutott, és Adonisz, elejtett vadkanként a földbe vérezve, indult útjára az alvilág felé. A legenda szerint, a két szerelmes összekeveredő vére festette halványan rózsaszínre az eredetileg fehér kristályt a Földön mindenhol, amit az óta rózsakvarcnak hívunk. A történet ez után is folytatódott, ugyanis Artemisz az alvilágba is követte Adoniszt, akibe azonban az ott lakó Perszephoné is beleszeretett és nem akarta elengedni. Végül Adonisznak, Zeusz hatalmas engedményt adott; az év negyedében Perszephonéval, másik negyedében Artemisszel élhetett. Az immáron istennők kedvese végül a harmadik és a negyedik negyedet is a föld felszínén tölthette, elbúcsúztatva az őszt, és elhozva a tavaszt az embereknek minden évben. Az ókori világban fizikai szépségápolásra is használták a rózsakvarcot, faragott arcmaszkok kerültek elő egyiptomi sírokból, amelyeket az egyiptomiak és a rómaiak az arc tisztítására és ránctalanítására használtak. Ezt az ásványt a tibeti és a keleti kultúrák is nagy becsben tartották, és továbbra is Kína egyik legfontosabb ásványa. A jólelkű és kedves rózsaszínű kvarc, szelíd rózsaszín esszenciájával a szív köve, a feltétel nélküli szeretet kristálya. A lágy és nőies energiákat hordozza. Sugárzik belőle az együttérzés a béke, és a gyengédség. A lélek leghatékonyabb gyógyítója. Közvetlenül a szívcsakrával kommunikál, gyógyító kristály amely az érzelmi sebeket, a félelmeket, a dühöt – haragot elfogadó szeretetté formálja, és az egész aurában keringeti az isteni feltétel nélküli szeretet energiáit. Érzékennyé tesz, de nem túlérzékennyé. Felébreszti a szíved, a saját veleszületett szeretetére emlékeztetve.
Mély, szeretetteljes tartalmat ad a személyes kiteljesedésnek és az elégedettségnek, lehetővé téve, hogy valóban szeretetet adjon és fogadjon másoktól az, aki használja a rózsakvarcot. A szívkőnek nevezett rózsakvarcot már ie. 600-ban a szerelem és a tiszta szeretet talizmánjaként használták. Segíti a csoportokban és közösségekben résztvevő személyek harmonikus együttműködését. A rózsakvarc segít felfedezni magadban minden szépséget, bájt, nőiességet, finomságot, növeli a szépség iránti vágyat és szeretetet. Művészeti téren segíti az inspirációt, a szép szavak, hangok, színek, és bármi más művészeti forma, megszépült kifejeződését. A rózsakvarc képes kiegyensúlyozni, pótolni az anyai szeretet hiányát. Elősegíti a kötődési minták betöltését használója energiarendszerébe. Kellő önismereti munka mellett, képes felépíteni egy lelket a teljes szeretetlenség állapotából, a kiegyensúlyozottságig. A rózsakvarc különösen támogatja a női szerveket, és fokozza a termékenységet. Segít a szexuális nehézség gyógyításában, a szülést követő depresszió enyhítésében, és segíti a komplikációkkal járó szülés feldolgozását. Ha terhesség alatt a hasadra helyezed, és beviszed magaddal a kórházba, segít, hogy születés után a csecsemő könnyebben és nyugodtabban élje meg a születést és a világba való megérkezést. A rózsakvarcot használhatjuk az égések enyhítésére és a hólyagosodás csökkentésére. A bőr tisztítására, ránctalanításra, a bőr puhítására, hegek eltávolítására, vagy csökkentésükre. Nagyon jó hatással van a szív és keringési rendszerre. Stabilizálja a szív működését. Az éjszaka királynője, az éjszaka ásványa. Kizárólag a hold fényével szabad tölteni és tisztítani. A Nap kifakítja „elégeti” az erejét. Segíti a nyugodt alvást, hatékony a rémálmok ellen, gyerekeknek segíteni tud a sötéttől való félelem leküzdésében. Bármilyen trauma, válság, és lelki fájdalom gyógyításában hatékony segítőtárs a rózsakvarc, mert segít elfogadni és szeretettel kezelni ezeket a helyzeteket. Erősíti az empátiát, az érzékenységet és elősegíti a szükséges változások elfogadását. Kiváló ásvány bármivel kapcsolatos gyászmunka idejére is, akár egy szerettünket, akár más fontos dolgot veszítettünk el. Megvéd a rosszindulattól, a pletykáktól, az intimszférába való betolakodástól. A szépségiparban dolgozóknak, kötelező darabnak kéne lennie. De minden nőnek hasonló alap darabként kéne rá gondolnia, mint a haj és kézápolásra.

 

A vénuszi energiákhoz kapcsolható egyéb gyógyító kristályok  a következők: achát, akvamarin, amazonit, ametrin, aventurin, hegyikristály, jáde, jáspis, korall, krizopráz, kunzit, lápisz lazuli, lepidolit, malachit, mokait, morganit, opál, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, rubin, smaragd,  szivárvány, fluorit, tigrisszem, topáz,  turmalin,  türkiz, zafír, biotit, borostyán, citrin, füstkvarc, howlit, karneol, kék kalcedon, kianit, kiasztolit, krizokolla, krizopráz,  mohaachát, peridot, prehnit, szelenit, szodalit.

 

Sándor Zsuzsi – asztrológusÁsványmesék Angyalszárnyakon

 

 

Share This