Ásványhoroszkóp

2020.11.15. vasárnap 6:03 Skorpió újhold – megújulás, ráolvasás, vajákolás

skorpió újhold

 

2020.11.15. vasárnap 6:03 Skorpió újhold – megújulás, ráolvasás, vajákolás

A Skorpió újhold, a teljes megújulás üzenetét hordozza magában.

Bármivel kapcsolatban is szeretnél most újrakezdést, megújulást, újnézőpontok szerinti, új életvitelt, a Skorpió újhold a Te szolgálatodba áll, ha kéred. Vasárnap gyújts gyertyát, és sóhajtsd ki magadból a legtisztább őszinteséggel a megújulással kapcsolatos vágyaidat, törekvéseidet. Vagy csak mondj ennyit: -Örömmel, és boldogan fogadok minden új energiát az életembe.

A Skorpió mindig a legmélyebb szinteken dolgozik, bármilyen helyzetről vagy feladatról is van szó, hiszen a skorpió a mitológiában a halál és a feltámadás jelképe.  A regeneráció, a spontán gyógyulási folyamatok is a Skorpió „munkaköri kötelességei” közé tartoznak, mivel a Skorpió jelképezi a teljes metamorfózist a zodiákusban, Ő a hamvaiból feltámadó Főnix madár.

Skorpió újholdnál gyújts fehér vagy halványzöld gyertyát. A fehér gyertya mindig jó választás, a tiszta fény a legtisztább energiák tüzét jelképezi. A halványzöld szín a rügy, a tavasz, a megújulás szimbóluma, és a zöld a szívcsakra színe is. Akár skorpió újhold, akár másik csillagkép újhold napja van, a halványzöld gyertya lángja segíteni fogja a megújulással kapcsolatos szándékaid megvalósulását.

 

„…A köznyelv szerint a Hold megtelik, majd elfogy. A holdfázisok újholddal kezdődnek, ekkor a Hold a Nap és a Föld között helyezkedik el és pontosan a túloldalát világítja meg a Nap. Az „új” Holdat nem látjuk, mert szorosan a Nap közelében van, és a napfényes ég lehetetlenné teszi az észlelését…” (forrás: wikipedia)

 

Újhold idején a legsötétebbek az éjszakák. Így lesz ez, a vasárnapi Skorpió újhold esetében is. A sötétség legmélyebb rétegeiből fog életre kelni a megújulás. A sötétség és a mélység a Skorpiónak nagyon otthonos közeg. Nem véletlen, hogy a Skorpió hangsúlyos emberek, (Nap-Hold-Ascendens) szívesen viselnek, vagy veszik magukat körül fekete színnel, mert számukra ez a békét és a biztonságot jelenti.

 

„…Fontos megjegyezni, hogy a Föld is keresztülmegy egy teljes fázis-soron minden holdhónapban. „Teliföld” van újholdkor, és „újföld” teliholdkor, más szóval a Föld és a Hold fázisai pontosan ellentétesek egymással…” (forrás: wikipedia)

 

Az újholdhoz számos legendás babona, és vajákos módszer is kapcsolódik a régmúltból. Összeállítottam néhány, a mai szemmel már viccesnek, talán közönségesnek is mondható ráolvasási gyöngyszemet.

Újholdkor meg kell fogni a szemölcsöt és mondani:

Újhold, új király,
hívnak engem lakodalomba,
de addig el nem megyek,
míg szemölcsömet el nem veszed!
(Szekszárd)

 

Akinek a kezén szemölcs volt, újholdkor lehajolt a földre, onnan felvett valamit (követ, csontot stb.) és azzal kerítette háromszor a szemölcsét, ezt mondva:

Újhold, új király,
hozzád hívtak engem vacsorára,
de én nem eszem sem halat, sem rákot,
vedd le rólam ezt a csúnyaságot.
(Ormánság)

 

Szemölcsre: az eresz alatt mondták újholdkor:

Újhold, fényes hold,
engem vendégségre vársz,
de én oda nem megyek,
elküldöm a tyúksegget!
(Viss, Szabolcs m.)

 

Ha valakinek hályog van a szemén, az anyja vagy ángya letérdelve mondja újholdkor, a Hold megpillantásakor:

Új hód, új király,
hínak engöm vendégségbe,
de én nem möhetök,
elküldöm az én világtalan cselédömet,
küldjé helyötte
világos ép szöműt!
(Tápé, Csongrád m.)

 

Újholdkor mondták a Holdnak:

Újhold, új király,
neked fényesség,
s nekem egészség!
(Klézse, Moldva)

 

A beteg újholdkor a keresztútra ment, és háromszor mondta:

Újhold, új király,
vidd el az én nyavalyám!
(Gyuró, Fejér m.)

 

Újholdkor háromszor mondták kint az udvaron:

Dicsértessék a Jézus,
Újhold, új király,
add tele a bukszámat!
(Kistelek, Csongrád m.)

 

Újholdkor, a Holdat megpillantván keresztet vetettek és mondták:

Áldott szép hódom,
segéts meg ebben a hónapban,
esedezzél Krisztus urunknál érettünk,

hogy adjon erőt,
adjon egészséget,
szerencsével tölthessük el ezt a hónapot!
(Lészped, Moldva)

 

A fejfájásban szenvedőre újholdkor olvastak rá:

Kilenc tábor megy nyolc táborra,
nyolc tábor megy hét táborra,
hét tábor megy hat táborra,…
két tábor megy egy táborra.
Utána a Miatyánkot, Üdvözlégyet és Hiszekegyet imádkozták.

(Lendvahosszúfalu, Zala m.)

 

(Forrás: http://mek.niif.hu/ )

2020.11.15. – Novemberi skorpió újhold

2020.11.15. – Novemberi skorpió újhold

skorpio ujhold

2020.11.15. – Novemberi skorpió újhold motivációs idézetei, olvasd a csillagjegyednek megfelelőt.

Minden hónapban alkalmunk nyílik a megújulásra, újításra, amikor a Nap és a Hold együttáll, azaz, újhold van. Az újholddal kezdődnek minden hónapban a holdfázisok, ilyenkor nagyon sötétek az éjszakák, mert a Nap, teljes fényével túlharsogja a Holdat. A sötét mindig a befele figyelést, az ösztöneinkre való támaszkodást erősíti, újhold idején sokkal tisztábban és hangosabban „hallhatjuk” a tiszta belső énünk hangját.

A növő holdfázis kezdetét jelenti minden hónapban az újhold. Az újholdat követő reggeltől, napról napra, egyre tisztább D- betű alakot ölt a Hold éjszakánként az égen, azaz, növő = D = dagad a Hold. Az újholdat követő két hét a beépülési folyamatokat segíti számunkra, fizikai és lelki szinten egyaránt. Amikor újhold van, a Nap és a Hold együttáll, vagyis a lehető legközelebb helyezkednek el egymáshoz az égen. Az asztrológia, ezt úgy definiálja, hogy ilyenkor mindkettejüknek a legegyüttműködőbb módon kell teljesítenie.

Azaz,  ilyenkor – mivel a Nap, mint a tudatosság, és a Hold, mint a tudatalatti, együtt kell működjenek – teljesen tisztában vagyunk vele, hogy mi az amin változtatni kéne, amiben újítani, megújulni kéne. A kérdés csak az, hogy merjük-e tenni, készen állunk-e a változásra, változtatásra, tudjuk-e, hogy milyen eszközökkel fogjunk neki a megújulásnak.

Minden csillagjegynek megvannak az erősségei és a gyengeségei, az alábbi idézetek talán segítségedre lehetnek, hogy a novemberi Skorpió újholdból a lehető legtöbbet hozd ki magadnak.

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Kos: A nagy siker eléréséhez valamit merni is kell. (Helmut Von Moltke)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata  –Bika: A biztonság vonzza a lustaságot. (Rod Mckuen)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata  – Ikrek:  Sokszor azt kívántam, bárcsak abbahgynám a beszédet, és kitalálnám mit is gondolok valójában.  (Walter Lippmann)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata  – Rák: Aki kifelé tekint álmodik, aki befelé, az ébred. ( C.G. Jung)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Oroszlán: Mások legyőzéséhez erő kell, de önmgunk legyőzéséhez belső erősség. ( Lao-Ce)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata  – Szűz: Az elemzés megszokása magában rejti az érzések elkendőzésének tendenciáját. ( John Stuart Mill)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata  – Mérleg: Tudom, hogy a személyes kapcsolat maga az élet, most és mindörökre. (Edward Morgan Froster)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Skorpió: A bátorság erő, hogy elengedjük az ismert biztosat. ( Rollo May)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Nyilas: Mielőtt hozzáfogsz, hogy megjavítsd a világot, háromszor járd körbe a saját házadat. (Kínai közmondás)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Bak:  Csak három formája van, hogy kibírjuk az életet; a lopás, a koldulás, és hogy csináljunk valamit. (Honoré Gabriel De Mirabeau)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Vízöntő: A hasonló nyugalomban hagy minket, de az ellentmondás, produktívvá tesz. ( Johann Wolfgang Goethe)

Novemberi skorpió újhold motivációs mondata – Halak: Nem jövök rá, hol van az, ahol én feladom, mások pedig elkezdik. (Georg Mccabee)

 

Számos művészembert megihletett már a Hold és annak fázisai. Egy személyes kedvenccel kívánom Nektek, hogy sikerrel járjatok az összes megújulással kapcsolatos törekvésetekben.

 

 

Zsédenyi Adrienn – Újhold

A tegnapok fénye távoli láng,
Ma ragyog a lét, ma nincs ami bánt.
Forog a sors, hát fordul a tánc,
Még alig hiszem,
Hogy mellettem állsz.

A tegnapok árnya százfele bújt.
Ma vakít az ég, rossz álom a múlt.
Hol az a szél, ‘melyet szürke világba elfújt?

Refr.: Újhold jár,
Egy szerelem őrzi a szívem!
Még sose látott színeket hoztál!
(Ilyen meseszép sose voltál!)

Újhold jár,
És szerelem ízű lett minden.
A világra új reményt szórtál!
Még száll…

A tegnapi bánat célt is adott,
Bár szívembe mart, de élni hagyott.
Jöhetnek százszám szélviharok,
Mert ezen a Földön nem félni vagyok!
A tegnapi könny, sok jót nem igért,
De keserű sója a tengerig ért.
Szemeim nézd, hogy sírtam is, el se hinnéd!

Refr.: Újhold jár,
Egy szerelem őrzi a szívem.
Még sose látott színeket hoztál!…

Novemberi horoszkóp – Boldog születésnapot a Skorpióknak!

novemberi horoszkóp

2020.10.23. – án a Nap átlép a Skorpióba. A skorpió mindig a megosztó, mélyreható változások energiáit hozza el számunkra, minden évben. Olvasd el, hogy születési Nap jegyed, szerint mi vár rád novemberben. Íme a novemberi horoszkóp!

 

Kos novemberi horoszkóp

Novemberben a kettősség lesz rátok jellemző. Úgy érezhetitek, hogy sokkal több van bennetek, mint amit képesek lesztek a felszínre hozni, vagy kipörgetni magatokból. Ne aggódjatok, minden rendben van veletek, csupán uralkodó bolygótok a Mars, még mindig hátráló mozgásban fog haladni a Földhöz képest, emiatt a megélésetek más lehet a tempótokat illetően, mint a valóság. A párkapcsolati viták is a szokásosnál sűrűbben fordulhatnak elő nálatok ebben a hónapban. Légy tekintettel a szeretteidre, viselkedj úgy, ahogy Te is szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Lehet, hogy valamitől, valakitől meg kell válnod, vagy le kell mondanod ebben a hónapban. A jogi iratokra, hivatalos szerződésekre nagyon érdemes odafigyelned, hogy minden rendben legyen.

 

Bika novemberi horoszkóp

Kedves Bikák, október 30.-tól az elmúlt időszak feszültségei enyhülnek nálatok. Anyagi téren fellendülés, és egyéb szerencsés helyzetek várnak rátok. Nagyobb igényétek lesz a szépre, a jóra, a bőségre, a kényeztetésre. Tegyetek kedvetekre, egészséges önzéssel bátran! November második felétől megnőhet bennetek az igény arra, hogy kibeszéljétek magatokat és értő fülekre találjanak a szavaitok, de akár az írás is nagyobb szerepet tölthet be a hétköznapjaitokban. Felélénkülhet bennetek a tudásvágy, az információéhség. Tápláljátok az elméteket minőségi tudásanyaggal, hisz nálatok ez az egyik alapvetés az élet összes dolgával kapcsolatban, hogy a minőség és a mennyiség egyensúlyban és bőségesen legyen mindenből.

 

Ikrek novemberi horoszkóp

Sziasztok, Ikrek! Vigyázzatok arra, hogy miképp kommunikáltok a hónap elején! Nagyon éles lehet a nyelvetek, és bíráló a gondolkodásmódotok a hónap első felében. És sajnos nem is biztos, hogy azt fogják meghallani tőletek, amit valóban mondani szeretnétek. November 4- től kicsit könnyebb lesz, de lényegében az egész hónapra mondható, hogy számolj el tízig mielőtt bármit leírsz, mondasz, megnyilvánulsz. Ami viszont a hasznodra válhat, hogy most – ha ugyan nem is lesz igazán türelmed hozzá – kénytelen leszel komoly dolgokkal is foglalkozni, ami hosszútávon a hasznodra fog válni még ha most morgolódni is fogsz miatta. November 9. szép napnak ígérkezik a számodra, használd ki ebben a nehéz hónapban.

 

Rák novemberi horoszkóp

Drága Rákok, a november számotokra az érzelmek kavalkádját hozza. Mindemellett az álmaitok, megérzéseitek felerősödhetnek ebben a hónapban, különösen érdemes ezekre a jelekre odafigyelnetek. Az október 31–i telihold, az otthonodban és a karrieredben hozhat feszültséget. November 1 – 2 nagyon szép napoknak ígérkezik a számotokra, siker, pénz, elismerés, ezek várhatók. Érdemes lottóznod, vagy kaparós sorjegyet vásárolnod ezeken a napokon. November 5 – 6-án úgy érezheted, hogy a világ ellened fordult, ne aggódj, hamar túl leszel rajta! Figyelj a titkokra novemberben, ne fecsegj, és ha magadról hallasz esetleg valami valótlant higgadtan kezeld. November 14-15 jósló álmaid lehetnek, ekkor lesz a legélesebb a Földöntúli érzékelésed ebben a hónapban. Jó üzenetek fogsz kapni és a múltadból is előkerülhet valaki váratlanul.

 

Oroszlán novemberi horoszkóp

Büszkeségeim! 🙂 Október vége fordulatos lesz számotokra, 26. hétfő kedves és szerencsés napnak ígérkezik a számotokra, éljetek vele! Egy váratlan lehetőség teremtette szituációban, jól fogjátok tudni képviselni önmagatokat. Október 30-31 nagyon figyeljetek magatokra és a nyugalmatokra, ingerültebbek lehettek az átlagosnál. Ezen a két napon, ami másban szúrja a szemeteket az bennetek is nagyon megvan, csak nehéz szembe néznetek vele. Talán most sikerül. November 6- án az érzelemitek támogató energiákat kapnak, érzelmi vágyaitok beteljesülése lehetséges. November második felétől a lehetőségek és az akadályok nagyjából egyforma arányban fognak kopogtatni nálatok. A kérdés, hogy hova helyezed a fókuszt, és, hogy melyik „vonatra váltasz jegyet”.

 

Szűz novemberi horoszkóp

Kedves Szüzek, analizáló, kutakodó énetek, október 28- ig találhat ezt-azt a múltban. A kérdés, vajon érdemes-e vájkálni, felszakítani a múlt dolgait…? 31-én a telihold, számotokra is feszültséget tartogat, váratlan fordulatok tarkíthatják ezt a napot. Érdemes csak sodródnotok és hagyni, hogy legyen, ahogy lenni kell. November 4–11- ig az igényes és modern témák kerülnek napirendre nálatok. Lehet, hogy kedvet kapsz kulturális eseményekhez, de a saját környezeted igényes rendezése is örömmel tud eltölteni téged, ezek a napok igazán alkalmasak lesznek erre. Kommunikáció terén, ezeken a napokon verhetetlen leszel, úgy szóban, mint írásban. November 11- től egész a skorpió hónap végéig, folytatódnak a kutakodó, kötekedő, éleslátó, mindent tudó, vagy mindent tudni akaró hétköznapok. Óvatosan, a kevesebb néha több! Ez mindenre igaz.

 

Mérleg novemberi horoszkóp

Kedves Mérlegek! Mondhatnánk, hogy ti vagytok a megúszói a hónapnak, de azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Egy biztos, november 9 –ig nagyobb fennakadással nem kell számolnotok, sőt kifejezetten szerencsésnek és elemetekben érezhetitek majd magatokat. 9-én kettős hatások jönnek, azt érezhetitek, hogy kaptok hideget-meleget azzal kapcsolatban, ahogy megnyilvánultok a külvilág felé. November második felétől, tanítást tartogat nektek a mindenség. Azt érezhetitek, hogy az elmúlt évek fő feladataira még rátesznek odafentről egy lapáttal, mintha azt kérdezné az Univerzum, hogy biztos megtanultad, biztos ezt akarod, biztos így akarod? November 19-e ígérkezik a legnehezebb napnak, onnan már lassan engedni kezdenek majd a feszítő energiák.  Nincs más dolgod, mint kitartani és állni a sarat.

 

Skorpió novemberi horoszkóp

Boldog szülinapot a november főszereplőinek! Itt az ideje október végén, hogy mindent kibeszélj magadból a múltaddal kapcsolatban.  Feszülten indul számotokra a hónap. Egyrészről visszakacsintanak vitás helyzetek a múltból, és a 31 –i telihold is robbanásszerű feszült, váratlan múltidézést jelöl. Ez a szülinapos hónap azzal kapcsolatban tud a segítségedre lenni, hogy lezárj. Lezárd, ami még átsejlik a múltad emlékfüggönyén, de már nincs szükséged rá.

November 6-a az érzelemiteknek kedvez, de igazán, november közepétől fogsz tudni megérkezni a saját hónapodba, és élvezni a skorpióság minden árnyalatát. A 15-i újhold a kedvező lehetőségek tárházát nyitja meg előtted az elmúlt évek nagy megpróbáltatásaival kapcsolatban. A november második felében erődre lelsz, irányba állsz, és észre fogod venni a kínálkozó lehetőségeket életed színpadán. Halmozottan érvényes számodra a hónapban, hogy szerencséje annak van, aki észreveszi, hogy szerencsés!

 

Nyilas novemberi horoszkóp

Kedves Nyilasok, a november számotokra sok újdonságot nem hoz, de további kitartást és fegyelmet igenis kér tőletek a skorpió hava. Az idei év áprilisa óta jelen lévő átalakulási folyamatok az életetekben felkiáltó jelet kapnak ebben a hónapban. Kiélesedik, kipontosodik, mondhatni teker még egy utolsót rajtatok, mielőtt a változás elindul. A november közepi újhold számotokra is kedvező eseményeket tartogat a megpróbáltatások mellett. Ha jogi vagy vállalkozással kapcsolatos ügyeid vannak, ezek most kedvező fordulatot vehetnek majd. Feléledhet bennetek az érzés és a cselekedni vágyás a köz javára, hogy ne egyéni, hanem társadalmi szinten hozzatok létre valamit, vagy működjetek közre valami pozitív irányba átformáló tevékenységben.

 

Bak novemberi horoszkóp

Kedves Bakok, a skorpiók havának első napjai rátok kedvező fényszögeket vetnek. Jól telnek az október utolsó napjai, de a 31 –i telihold hozzátok is elhozza a feszültséget, nem csak az általános teliholddal járó nehézséget, de a kommunikáció és az ügyintézés is akadályokba ütközhet november elején nálatok. November 6-án és 7 –én kihívások elé néztek kedves bakok, ez a két nap halmozottan feszült és nehezített pályán mozog számotokra. Legyetek óvatosak és körültekintőek. A hónap közepétől visszaáll a stabilitás az életetekbe, és a 15 – i újhold kedvező fordulatokat hoz számotokra a hónap második felére.

 

Vízöntő novemberi horoszkóp

Kedves Vízöntők, mondhatnám, hogy szuper hónapotok lesz, de akkor hazudnék. A skorpió energiáinak beköszöntével, napvilágra kerül számotokra sok minden, a közeli és a távoli múltból derül fény olyan dolgokra, amiket eddig csak sejtettetek vagy még azt sem. Egyszóval légy nyitott és tettre kész bármivel is találod magad szembe a novemberi hónapban. A 31 –i telihold számotokra a kommunikációban, a közeledésben egyaránt feszültséget tartogat, fokozottan figyeljetek magatokra és a környezetetekre. November közepe után az önérvényesítés és a rámenősség lehet a barátotok, ha elfogadjátok a meghívását és belekaroltok. Próbáljatok meg ebben a hónapban a lehető legtöbbet lazítani, relaxálni, és feleslegesen nem konfrontálódni.

 

Halak novemberi horoszkóp

Drága Halak! Ugyan a múlt nálatok is kopogtat a mindennapjaitokban, a skorpió havában, de szerencsés és támogató energiákat kaptok az égiektől.  November 6 –án érzelem cunami áraszthat el titeket, álljatok készen a boldogság és szuper dolgok befogadására aznap, bármi megtörténhet. A 15 –i újhold jósló álmokat hozhat nektek pozitív üzenetekkel. A hónap közepétől sok szerencsés lehetőség hullhat az öletekbe, igen, sok jó dolog, hidd, fogadd, és örülj a jónak feltétel nélkül. Ebben a hónapban az amúgy is érzékeny szociális beállítottságotok még erősebben fogja kívánni, hogy a közjóért tegyetek valamit. Hajrá, kinek- kinek a maga szintje és lehetősége szerint bátran élje meg eféle ambícióit.

2020.08.22. – 2020.09.21. Nap a Szűzben

2020.08.22. – 2020.09.21. Nap a Szűzben

A Szűz hónap szülöttei és a Szűz érdekeltségű emberek (Szűz Hold –  Szűz Ascendens) ásványai: achát, akvamarin, ametiszt, borostyán, citrin, dalmatajáspis, jáspis, kalcedon, karneol, lápisz lazuli, lazurit, mokait, ónix, rózsakvarc, rutilkvarc, sugilit,  szodalit, tigrisszem, topáz, zafír.

Ha érdekelnek az ásványok, keresd a Facebookon, az Ásványmesék Angyalszárnyakon zárt csoportomat.

Rég írtam. A karantén után a szabályokon való lazítás, illetve a nyár finom melege rám is erős hatással volt, és kicsit bedobtam a gyeplőt a lovak közé 🙂 De, a Nap lassan jegyet vált, és 2020.08.22.- én eléri a Szűz csillagkép területét, ezzel hivatalosan is, már babalábakon tipegni kezd az őszidő.

A Szüzek kimondottan elemükben érezhetik magukat, mert nem csak a Nap fogja energetizálni a csillagképüket és az életüket, de uralkodó bolygójuk, a Merkúr is a Szűzben halad 2020.09.05 –ig. Hogy miért jó mindez, és mivel kapcsolatban tudjuk a javunkra fordítani a Szűz Nap és a Szűz Merkúr energiáit? Ez az időszak a Szüzeknek és Ikreknek kifejezetten, de mindenki másnak is elősegíti a kommunikációt, inkább írásban, mint szóban, de a szavak is gördülékenyebben, tisztábban és pontosabban találnak célba ez alatt a két hét alatt.

Kimondottan kedvező ez az időszak a hivatalos ügyintézésekhez, az ingatlan ügyek bonyolításához, és minden olyan elintézni valóhoz, ahol szükség van a pontosságra, adatszerű gondolkodásra, és az írásos formában való kommunikációra. Könnyebben fog menni a munkakeresés, az interjúzás, az önéletrajzírás is. De azon is kaphatjuk magunkat, hogy nagyobb kedvvel és jól eső érzéssel fogunk neki akár egy nagytakarításnak, átrendezésnek, vagy rendszerezésnek.

A Szűz hónap első nagyobb eseménye a 2020.09.02. szerdai Halak – telihold lesz. A szeptemberi teliholdat arra tudjuk a leginkább használni, hogy a tudatalattinkból a tudatosba emeljük az információkat. Érdemes kedden, szerdán, és csütörtökön figyelni az álmainkra, napközben pedig a megérzéseinkre, sejtéseinkre. Sok- sok információ érkezik ilyenkor egyéb szférákból. Szkeptikus vagy földhözragadt típusú embereknél az is előfordulhat, hogy folyamatos vívódással telnek majd ezek napok a racionalitás és spiritualitás között hánykolódva. Egy biztos, nagyon erős hatása lesz ennek a teliholdnak, ugyanis a két tudati funkciókért felelős bolygó a Nap (ego) és a Merkúr (intellektus és kommunikáció) a Szűzben, együtt és szemben áll. A Halak csillagkép területén szintén együtt álló, két tudatalatti funkciókért felelős bolygóval a Holddal és a Neptunusszal.

Amikor a bolygók szemben állnak egymással, az mindig feszültséget jelöl, de ez a fajta feszültség nyílt sisakos. Ezért, ha sikerül felülemelkedned a benned élő Ego játszmáin, és nem másra vetíted, hanem magadban keresed a feszültség okát, a megoldásokat is meg fogod találni a Halak telihold környéki napokon. Nagyon kedvező napok ezek inspirálódásra, lényegében bármilyen aktuális témával kapcsolatban, mert a Hold megsejti, a Neptunusz sugallja, a Merkúr lefordítja földi nyelvre, a Nap pedig teremti. Ugyanakkor a telihold idején bizonyítottan megnövekszik a balesetek száma, érdemes jobban figyelni ezeken a napokon magunkra a közlekedés minden területén.

A Szűz hónap második aktualitása 2020.09.06. –án lesz. A Nap természetesen továbbra is a Szűz csillagkép területén bandukol, de a gyorsléptű Merkúr már kopogtat a Mérleg csillagkapuján, és segít az udvarias és ékesszóló energiák földelésében. A Vénusz pedig megérkezik az Oroszlán csillag-udvartartásába. A Szűz hava első két hetében amennyire a racionális, praktikus, logikus gondolkodás és kommunikáció volt porondon, a hónap második két hete épp az ellentettjéről fog szólni. Azon kaphatjuk magunkat, még ha alapvetően nem is jellemző ránk, mégis valahogy kedvesebbek, simulékonyabbak, hízelgőbbek lehetünk. Megnőhet az igényünk a kulturális események, a művészetek iránt, ilyenkor minden olyan dolgokkal könnyebben, szívesebben és eredményesebben foglakozunk, ami jó hatással van a szépérzékünkre, különösen arra, amit olvasunk és hallunk vagy beszélünk róla.

A konfliktusainkat is könnyebben és elfogadóbban fogjuk tudni kezelni. A Szűz – Nap Mérleg – Merkúr kombo, a tökéletes diplomata attitűd, szellemileg és érzelmileg egyaránt. Ha aktuálisan épp el akarsz érni valakinél, vagy valamilyen életterületen valamit, 2020.09.06. – 2020.09.10. ig kedvező napok erre. De, figyelj magadra, mert mindennek két oldala van! Ha valaki épp a Te szádból akarja kiénekelni a sajtot, érdemes résen lenned.

Az Oroszlánban járó Vénusz egyrészről hozza magával a szakmai sikereket és elismeréseket, a nagyvonalúság érzését és a királyi gesztusokat, de (!) a túlzott önérzetességet, a túlköltekezési hajlamot és a szerelmes vagyok a szerelembe érzését is. Ez a szexuális és érzelmi túlfűtöttség október elejéig része lesz a mindennapjainknak, amíg az Vénusz az Oroszlánnal pajtáskodik. Önismereti téren mélyvíz azoknak, akik épp az érzelmeik definiálásával és tudatos megélésével foglalkoznak. Flörtölni, hódítani diadalittas érzés, a társadat újra és újra meghódítani erény, és művészet.

A Szűz hónap, harmadik nagyobb léptékű történése az lesz, hogy 2020.09.10. – 2020.11.14. –ig a Mars retrográd  mozgásba kezd majd, így aktuálisan a tízből, hat bolygó, a Mars, a Szaturnusz, a Plútó, a Neptunusz, az Uránusz, és a Jupiter hoz majd múltbéli, múlttal kapcsolatos témákat az éltünkbe, hogy fejlődhessünk. A Jupiter ugyan irányt vált és elindul direktbe 2020.09.13. –án, de ez alatt a három nap alatt ne lepődjünk meg, ha olyan érzésünk lesz mintha valamiféle Retro világba csöppentünk volna.

Amikor a Mars látszólagosan hátráló mozgást végez az égbolton, a mi kis emberi életünkben ez úgy nyilvánul meg, hogy lassítása „kényszerítenek” minket az égiek. Azaz, fizikai szinten is jobban tesszük, ha kicsit visszaveszünk a tempóból. Fogj kevesebbet, így markolhatsz most sokat. Nem kell most annyira az a fene nagy törtetés, önérvényesítés, viaskodás, versengés. Inkább gyűjtsd az erőd a tél elejére, szükséged lesz rá november második felétől. Nem baj, ha úgy érzed, hogy most nem vagy annyira vitális, ha kisebb fordulaton élsz, elég lesz a csökkentett üzemmód energiakészlete is az egészséges hétköznapokhoz. Az ősz egyébként is a lelassulásról és a tűnődésről szól, fontos tudni, főleg a Mars hangsúlyos embereknek, hogy a nyugalom nem unalom!

Egy biztos, a Szűz szülöttek hónapja is bővelkedik izgalmas fordulatokban és teendőkkel teli témákban. Mindenkinek kívánom, hogy a legjobbat hozza ki magából és az élethelyzeteiből. Ha pedig többet szeretnél megtudni magadról, vagy testi – lelki egyensúlyteremtésre vágysz, szeretettel várlak az Energiamezőben.

www.facebook.com/azenergiamezo
www.facebook.com/azenergiamezo
https://www.youtube.com/channel/UCZ6OhsVaOJ3GgRRUq1EikBw?view_as=subscriber
https://hu.pinterest.com/kicsibudoar/
www.instagram.com/azenergiamezo
energiamezostudio@gmail.com

2020. június 05. Telihold – Tízmilliószoros nap

telihold es tízmilliószoros nap

2020. június 5. péntek este, a Hold a Nyilasban szembe kerül az Ikrekben haladó Nappal. Ez a júniusi telihold, ami nem csupán telihold, de tízmilliószoros nap is egyben.

De mik is ezek a mostanában annyira emlegetett tízmilliószoros napok?
A tízmilliószoros napok a tibeti buddhizmushoz kapcsolódnak, ahol minden évben négy jeles napot ünnepelnek, melyek Shakyamuni Buddha életének négy legfontosabb állomását jelképezik. Ezeket a tibeti naptár alapján számolják ki, mely a Hold ciklusain alapul és négy teliholdhoz kapcsolódik.

A tibeti nagy Buddha napok sorrendben ez az első holdhónap teliholdja, a negyedik holdhónap teliholdja, a hatodik holdhónap és a kilencedik holdhónap teliholdja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván és ezeket a napokat mindig a tibeti holdújév napjától számítják, melynek neve Losar. Így a tibetiek minden évben kiszámítják a jeles napokat.

Az első nap Buddha csodatévő cselekedeteihez kapcsolódik, mellyel hívei hitét kívánta erősíteni.
A második alkalommal Buddha megvilágosodásáról emlékeznek meg.
A harmadik napon a Négy Nemes Igazság tanítását, Buddha első szentbeszédét, a Dharma kerekének megforgatását ünneplik.
A negyedik ünnepen Buddha a mennyekbe emelkedik, majd visszatér híveihez.

A tibetiek hite szerint ezeken a napokon a teremtés és a gondolatok tízmilliószoros erővel hatnak. Ezért ezeken a tízmilliószoros napokon minden gondolat, érzelem, szándék, akarat és minden cselekvés tízmilliószor erősebb, függetlenül attól, hogy jó, rossz, pozitív vagy negatív. Ezért fontos, hogy e napokon gondolataink tiszták és pozitívak legyenek. Sokszor gondoljunk azokra a dolgokra, melyeket szeretnénk megvalósítani életünkben.

A lelki gyakorlat, meditáció, ima sokat segít. Gyújts gyertyát, szenteld ezt a napot a pozitív gondolatoknak, akár egy kis szertartást is elvégezhetsz ezen a napon! Negatív gondolataidat pedig engedd el! Ügyelj tudatosan arra, hogy ha valami kellemetlen gondolat merül fel elmédben, engedd át az Univerzumnak, hogy megtisztíthasson téged és kérj valami jót helyette.

De ne csak magadra gondolj a tízmilliószoros napon! Most is tehetsz valamit a Földért és az Emberiségért. Gondolj rá szeretettel, képzeld el a Földet és a rajta élő Embereket békésnek, egészségesnek, vond körbe a boldogság és szeretet energiájával.

forrás:A lélek illata

2020.06.05-én a következő Saka Oawa Oüchen nap, a 3. tízmilliószoros nap az évben

Chökhör Düchen – Az imakerék napja

A harmadik tízmilliószoros nap a hatodik holdhónap 4. napja (általában júliusra esik). Ezen a jelentőségteljes napon forgatta meg Shakyamuni Buddha először a Dharma (igazság, törvény) kerekét. A tibetiek ezen a napon Buddha első beszédére emlékeznek, melyet a Négy Nemes Igazságról tartott, melyet megvilágosodása után hét héttel kezdett el tanítani, Inda és Brahma istenek kérésére.

forrás:My Spirit Book

De akkor nézzük, hogy mi is vár ránk a júniusi tízmilliószoros telihold napján.

Az érzelmek kavalkádja ömlik ránk a tízmilliószoros telih0ld napján. Ismeritek a mondást ugye, hogy a szeretetet és a gyűlöletet csak egy hajszál választja el egymástól. Ez most nagyon igaz lesz energetikailag az Ikrek – Nyilas telihold idején. A tudatos és a tudatalatti érzelmekért, és az érzelmi alapú kapcsolódásokért felelős bolygók terhelt fényszög állásokkal kapcsolódnak egymáshoz. Itt az ideje a kapcsolati erőpróbáknak, amihez a klasszikusokhoz érdemes segítségül nyúlni, úgy, mint a türelem, a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, az elengedés és a megengedés.

tízmilliószoros napTeljesen rendben van, ha türelmetlennek, már – már robbanékonynak, ingerültnek, akár gyűlölködőnek is érezheted most magad. Tudd, hogy nem a világvége érkezett el, és messze nem annyira ellenséges a helyzet, mint amilyennek most látod, csupán a telihold járatja veled a dervistáncot. Ha sírhatnékod támad, ne fogd vissza magad, engedd bátran útjára a Hold fizikai kifejeződését a testedből.

A telihold mellett ugye tízmilliószoros nap is van, te döntöd el, hogy minek a javára iratod az égi energiamezőben a gondolataid és cselekedeteid minőségét. A feszültségből termékeny, produktív energiát formálni igazi művészet, bátran gyakorolod, ha a szándék megvan, már tettél valami pozitív dolgot a tízmilliószoros telihold javára, és ezzel együtt a saját javadra.

Ha most figyelmet fordítasz a telihold által energetizált saját belső feszültségeidre, és nem másokra kifelé mutogatva, másokat hibáztatva, okolva éled meg azokat, sok mindenre megkaphatod a választ, hogy mi miért feszíti a lelked és a gondolataidat. Rég elfeledett dolgok és rutinná vált romboló programminták kerülhetnek most felszínre, ha kész vagy ránézni az önkorlátozó dogmáidra. A telihold utáni fogyóhold időszaka pedig segíteni fog neked ezek elengedésében.

Az általános témák, és életterületek, amit a júniusi tízmilliószoros telihold körüljár és feszeget, a pénz, a munka, a titkok, az elhallgatott, ki nem mondott érzések. A mostani telihold hajlamosíthat meggondolatlan költekezésre, vagy pénzügyi kérdésekkel kapcsolatos félreértésekre és tudatos átverésekre is. Légy résen! A kapcsolataidban most vitás helyzetek állhatnak elő, ha ezeket felkészülten fogadod, és a vita hevét, nem az önérvényesítésre, hanem a konstruktív megoldások irányába kormányozod, akkor garantáltan a legtöbbet tudod kihozni a telihold, feszítő energiáiból.

A kapcsolati feszültségek okozta érzelmi kibillenést, most hajlamos lehetsz élvezeti dolgokkal kompenzálni, édes-sós, kaja-pia stb…, ha így teszel, a mérték legyen a barátod! A fizikai és szellemi túlfűtöttséget bármilyen aktív tevékenység végzésével levezetheted, legyen az szenvedélyes szex, sport, művészeti tevékenység, fizikai és alkotó munka egyben, az ilyen dolgokba most sok energiát tudsz pörgetni.

Mindemellett az egészség, az egészségügyi kérdések, témák is porondon lesznek, érdemes fokozottan ébernek lenned tested rezdüléseire és üzeneteire.

A közlekedésnek külön cikket kéne szentelni minden teliholdnál, mert bizonyítottan megnő ilyenkor a közlekedési balesetek száma. Ezen a napon, mivel terhelt telihold van, kérlek a szokásosnál is jobban figyelj a közlekedésre! És ne csak a közlekedésre gondolj, hanem, munkahelyi, háztartási, kerti munka, és bármilyen fizikai tevékenység végzésekor érdemes most körültekintőbbnek lenned.

Ne lepődj meg, ha a múltbéli érzelmi szálak megpendülnek benned, vagy összehoz a sors egy régi szerelemmel, vagy olyan emberrel, emberekkel, akihez erős érzelmi szálak kötnek a múltból, a retrográd Vénusz szereti az effajta huncutságot elkövetni. Ezen kívül a karmikus kapcsolódások, karmikus találkozások is felszínen vannak, ez már természetesen kinek – kinek egyéni képlete alapján elemezhető.

2020. május 20 – június 21., Nap az Ikrekben

nap az ikrekben

Kicsit lazábbnak érezhetjük végre a hétköznapokat, vagy úgy érezhetjük, hogy nem vesznek minket elég komolyan. A komolyságnak most valóban nem nagyon van itt az ideje, most a bárhogy lesz, úgy lesz jó, elvet érdemes követni ahhoz, hogy meg tudjuk élni az Ikrek csillagjegy által energetizált könnyedségeket.

Amikor a Nap az Ikrek csillagjegy területére érkezik, minden évben búcsúztatjuk a tavaszt és kinyitjuk magunkat a nyár beköszöntének. Az Ikrek, a változó – labilis típusú energiákat képviseli a zodiákusban.

Az Ikrek rugalmas, könnyen alkalmazkodik az élet dolgaihoz, nem húzza le az anyag, nem érdeklik a fizikai síkú kötöttségek. Az Ikreknek nagymértékű szellemi szabadságra és fizikai szabadságra is szükségük van, nagyon nehezen viselik a kötöttségeket. Az Ikrek, a szavak, a gondolatok, a praktikus dolgok, a jókedv, a játékosság nagykövete. Nehéz fülön csípni, ügyes, de ügyeskedő is lehet.

Sokan sütik rá az Ikrekre a kétszínű jelzőt, igen, alsó rezgéstartományban valóban megjelenik náluk a kétszínűség, ami felső rezgéstartományban széleslátókörűvé és könnyen alkalmazkodóvá teszi őket. S, hogy minek köszönhetik mindezeket az alaptulajdonságokat az Ikrek? Arról Castor és Pollux valamint Mercurius mesél nekünk.

„A görög mitológia szerint az ikerpárnak, Kasztórnak és Polluxnak igen eltérő tulajdonságai voltak. Pollux halhatatlan lett, mert Kasztórnak a holtak birodalmába, az alvilágba kellett mennie. Pollux megkísérelte, hogy ikertestvérét rendszeresen meglátogassa az alvilágban. A nagy testvéri szeretet megjutalmazására az istenek a csillagos égre helyezték a két ikret. Kasztór és Pollux Zeusz és Léda, Tündareósz spártai király feleségének a fiai voltak, ők születtek a hattyúvá vált királynő egyik tojásából (a másikból Heléna, aki előbb Menelaosz spártai király, majd Parisz, trójai királyfi felesége lett).

Azt mondták róluk, hogy képesek voltak Szent Elmo tüzeként megjelenni, aranyszínű szárnyakkal a levegőben száguldani, ugyanakkor a viharzó tenger hullámait is lecsillapítani. Együtt szerezték vissza Thészeusztól az elrabolt húgukat, Helénát. Elrabolták Leukipposz lányait, mert azok jegyesei becsapták az ikreket. Nagy csatákban megmentőként jelentek meg, állítólag az i. e. 405-ben vívott aigoszpotamoi csatában is megjelentek a spártai Lüszandrosz hajóján. A magyar mondakincs is megemlékezik a csillagképről Két Árva néven.

A monda szerint két árva élt egy faluban, ám senki sem segített nekik, még egy falat kenyeret sem kaptak. Egy nap eltévedtek az erdőben, örökre nyomuk veszett, de az Isten felrakta őket a mennyboltra, hogy mindig figyelmeztessék az embereket.” (Wikipédia)

Az Ikrek csillagjegy uralkodó bolygója a Merkúr. Merkúr, azaz Mercurius adja a nagyfokú intellektust az Ikrek szülötteinek, mivel ezt a bolygót, Mercurius a szárnyas sarujú isten más néven Hermész nevéhez köti az ókori görög mitológia.

„Hermész (görögül Έρμῆς; a rómaiaknál Mercurius, az etruszkoknál Turms) Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke a görög mitológiában. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, súly- és hosszmértékek istene, az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Ezek mellett közismert volt az olümposziak között furfangjáról és ravaszságáról. A költészetet sem vetette meg, és ezért Apollón egyik legközelibb barátja volt.” (Wikipédia )

„Mercurius, Római isten, akinek alakját a rómaiak (legalább a Kr. e. 2. századtól kezdve) egyre inkább összekapcsolták a görög Hermésével. A kereskedők, az utazók istene, de a szónokoké vagy a tolvajoké is; úgy tudták, hogy ő az istenek követe, s a holtak lelkét is ő kíséri az alvilágba. Nevéből leginkább a /merx/: áru szót hallották ki, ami további kapcsolatot sugallt az isten és a kereskedők között.

A római császárkorban kultusza nagyon népszerű volt, különösen a birodalom nyugati tartományaiban terjedt el, pl. Galliában, Germaniában, Pannoniában és Daciában.  Gyakran ábrázolták szárnyas saruban-fövegben, a hírnökökre jellemző bottal (caduceus, kérykeion) és erszénnyel a kezében.” ( Szépművészeti Múzeum )

Az Ikrek csillagjegy kettősségéről  versben

Mint színes kis szappanbuborék, szállnék a széllel, játszani lenne kedvem.

Megnézni, mit rejt a furcsa messzeség, repülnék a végtelen fellegekben.

Meglátni, amit még nem láttam soha, magas hegyeket, tengert, óceánt.

Vándorló madarak ezreit kísérném, mint színes kis buborék, álom csupán.

Itt hagynék mindent, mi fáj, mi elmúlt, hisz egy buborék egyedül nem tesz csodát.

Ha társával repül, a nap velük játszik, színesebb tőlük az egész világ. (Kertész Marika)

És ha kipukkadnak, a testükből maradt apró cseppeket elnyeli a föld és az alvilág. ( Sándor Zsuzsi)

2020. május 7. 12 óra 46 perc, Skorpió Telihold

Skorpió telihold

2020. május 7. 12 óra 46 perc, Skorpió Telihold

A májusi Skorpió telihold sok érzelmet mozgat meg mindenkiben, kinek – kinek élethelyzete szerint. Mondhatjuk, hogy a gondolatoknak gyógyító ereje lesz.

A Bika Nap – Skorpió Hold szembenállása energetizálja a 2020. május 7. 12 óra 46 perckor pontosuló, Skorpió Teliholdat. A telihold közeli napokon és teliholdkor, abban az esteben tegyük ki ásványainkat tölteni, az ablakpárkányra (belülre 🙂 ), vagy a kertünkbe,  ha azokat nyugtató erővel szeretnénk energetizálni és az általuk képviselt tulajdonságokat, lágyításra, kiegyensúlyozásra és a lelki vagy szellemi mélyebb rétegek feltárása akarjuk használni.

Az ásványok, amiket kizárólag a hold fényénél szabad tölteni, a rózsakvarc, és a holdkő.

A májusi telihold, megértővé és együtt érzővé tesz minket, ezzel együtt rendkívül érzékennyé is. Rávilágít a belső konfliktusainkra, érzelmi fejlődési irányainkra és nyitottabbá tesz mások érzelmeinek a megértésre is. Használd bátran a megérzéseidet, a látszólag spontán jött gondolataidat érzelmi életed jobbítására.

Ez a telihold, nagy segítségünkre lesz abban, hogy optimistán és pozitív gondolatokkal tudjuk vázolni a jövőnk képeit magunk elé. Azt hiszem, erre most igazán nagy szüksége van mindenkinek ebben az érzelmileg és lelkileg megterhelt időszakban.

A Skorpió telihold most a Bikában, feszültséget is hoz majd, hiszen minden telihold alaprezgése az a feszültség, hogy a Nap és a Hold szemben áll egymással, a Holdnak túl sokat kell megmutatnia a rejtőzködő természetéből, ezt a Nap ilyenkor „kierőszakolja” belőle azzal, hogy teljes mértékében reflektorfénybe helyezi. A területek ahol a feszült energiák érződni fognak május 7. –én, de már az előtte lévő szerdai napon is, az a közvetlen környezetünk, közvetlen rokonaink, testvéreink, szomszédok és az otthonunk, valamint az otthonunkban történő és azzal kapcsolatos események témái feszülnek neki a feletteseinknek, karrierünknek, a munkánknak továbbá az élettörekvésinknek céljainknak.

A legjobban teszed, ha megnövekedett empátiádat és érzelmi töltöttségedet, a munka és az életcéljaid területeire irányítod, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a Skorpió teliholdból. Ha így teszel világosan láthatóvá válik, mitől is akadoznak, hol blokkolódnak, mik a feszültség források ezeken a területeken az életedben.

A csütörtöki skorpió telihold napján, a Merkúr égen elfoglalt helyzete miatt megnövekedhet benned az igény arra, hogy kifejezésre juttasd az érzelmeidet. A gondolataid és az érzéseid akár ellentmondásba is keveredhetnek egymással, de ez teljesen rendjén van most így is. Arra jó ez a pár nap, hogy le tudd magadban tisztázni, mi az, amit gondolsz és mi az, amit érzel. Találj neki teret és lehetőséget, hogy ki tudd áramoltatni magadból, akár írás, akár beszéd formájában a gondolataidat és az érzéseidet. Érezni fogod a gyógyító hatását!

A Skorpió teliholdhoz kapcsolódó többi bolygó, nevezetesen a Neptunusz előhívhatja kreatív éned rejtett aspektusait. Az ötletek sugallatok nagyon inspirálóak tudnak lenni, hiszen a Bika föld jegybén tudnak manifesztálódni, van hol célba érniük, nem libbenek el a levegőben és nem égeti el őket a tűz sem.

Most, az életedbe beköszönő emberekre érdemes odafigyelned, mert jelentőségteljes találkozásokban lehet részed,  és fontos kapcsolódások jöhetnek létre. Ideális napok ezek az álmodozásra is, és nagyon alkalmas arra is, hogy meditáljunk, és felső szellemi énünkkel kapcsolódva tartalmas belső beszélgetéseket folytassunk. Az álmaink is hordozhatnak most egyértelmű üzeneteket érdemes kicsit mélázni a reggeli kávé felett, hogy mit is csináltunk az éjjel, milyen szférákba kalandoztunk, kikkel találkoztunk és miről beszélgettünk, mik történtek ott velünk.…

A telihold mindig kapcsolati összefüggésbe hozható az azt megelőző újholddal, ez most sincs másképp, a 2020.05.07. csütörtöki Bika Nap – Skorpió telihold napján. Az április 22. – i újhold – Uránusz együttállás és Szaturnusz kvadrát okozta nehéz, depressziós, komor gondolatokat, érzéseket és megpróbáltatásokat oldja a májusi telihold, és az azt követő fogyó holdfázis, ami a május 22.-i Ikrek újholdig tart majd.

 

A Nap belép a Bika jegy területére

bika

2020.04.19. –én 16 óra után a Nap belép a Bika jegy területére

Az év eleji Halak, ködös értelmi és érzelmi masszáját magunk mögött hagyva az elmúlt négy hét lendülete, célratörő akaratisága, gondolatok és megnyilvánulások határozottabb kifejeződése és határok próbálgatása után, most üljünk le és nézzük meg mi is ez az egész valójában. És ezt most bármivel kapcsolatban összefüggésbe hozhatod az életed színpadán.

A Bika konkrét és alapos, a Bikákkal nem lehet jópofizva a semmiről diskurálni.

A Bikák nem tűrik az erőszakot, a törtető harcos akaratosságot. Alap tulajdonságuk, hogy lassú és hosszú távú energiákat képesek mozgósítani, és a kitartásukkal a legtöbb szituációt két vállra tudják fektetni békés, tényszerűen tárgyaló formában.

Mivel ők a tényekre koncentrálnak, nyugodtak és átgondoltak. A gazdagodás, a sikeresség az alap motivációjuk az életben, és a leggazdaságosabb, legkifizetődőbb megoldásokat keresik mindig. Semmibe nem fektetnek a kelleténél több energiát, de a cél érdekében a maximumot fejtik ki.

Az élet értéke a bikáknak a biztonság, és a gyarapodás. Valamint, szintén nagyon fontos dolog számukra az élet minőségi megélése. Ebben a hónapban ezek az energiák fognak körül lengeni mindenkit. Gondold át, hogy mit tudsz ebből most a magadévá tenni a mindennapjaidban.

Előkerülhetnek majd a lássuk a tényeket kérdései. Lássuk, hogy is áll a költségvetés, lássuk mit, milyen áron lehet javítani az élet minőségén, lássuk mik a hosszú távú célok. De az is lehet, hogy fékezhetetlen vágyat érzel majd arra, hogy minőségi dolgokkal vedd magad körül, vagy vásárolj magadnak ezt-azt ebben a zárt időszakban. Egy dolog biztos, ebben a hónapban mindenképp átgondoltabb és nyugodtabb leszel, mert ez most ilyen időszak egészen május 19-ig.

Április 27. –én a Merkúr is jegyet vált, ezzel a hétköznapok lassulását és megfontoltságát utoléri a kommunikáció, az információ áramlás és a gondolatok nyugodtabbá válása és tényszerűségre való koncentrálása.

Bika újhold 2020.04.23. –án hajnalban lesz. Ez a nap minden olyan dolog elindítására kedvezően hat, ami a megújulást, az újítást, az elengedési folyamatok kezdetét jelenti az életedben.

Gyújts egy fehér gyertyát, ülj le egy kicsit, és gondold át, hogy mi mindenben tudsz, és szeretnél megújulni, vagy az életedet és az életkörülményeidet miben szeretnéd megújítani.

Ha pontos és részletes információt szeretnél arról, hogy a te életedre vetítve mit ígérnek a csillagok, keress bátran.

És az elengedhetetlen ásványajánlóm következik, ezek a kódolt energiahordozók segíthetik az életedet a Bika havában. Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod. Ha szeretnél ékszert viselni valamelyik ásványból, keress bátran, egyedi programozással és személyre szóló üzenettel készítek ásványékszereket.

Bika: achát, akvamarin, amazonit, aventurin,  biotit, borostyán, citrin, füstkvarc, howlit, jáde, jáspis, karneol, kék kalcedon, kianit, kiasztolit, krizokolla, krizopráz, lápis lazuli, malachit, mohaachát, peridot, prehnit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, smaragd, szelenit, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz, zafír.

Ikrek: achát, akvamarin, aventurin, borostyán, citrin, jáspis, kalcedon, karneol, krizopráz, mohaachát.

Rák: achát, akvamarin, aventurin, jáde, jáspis, kalcedon, krizokolla, krizopráz, mohaachát, rodokrozit, rózsakvarc, smaragd, szivárvány fluorit.

Oroszlán: achát, borostyán, citrin, howlit, jáspis, karneol, szodalit, szivárvány fluorit.

Szűz: achát, akvamarin, borostyán, citrin, jáspis, kalcedon, karneol, lápisz lazuli, rózsakvarc, szodalit, zafír.

Mérleg: achát, akvamarin, amazonit,  aventurin, jáde, jáspis, krizopráz, lápisz lazuli,

malachit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, smaragd,  szivárvány fluorit, turmalin,  türkiz, zafír.

Skorpió: achát, akvamarin, ametiszt, borostyán, citrin, jáspis, karneol, rodokrozit, rózsakvarc, turmalin.

Nyilas: aventurin, borostyán, jáspis, kalcedon, kianit, krizokolla, lápisz lazuli, smaragd, szodalit, szivárvány fluorit, türkiz, zafír.

Bak: aventurin, borostyán, füstkvarc, jáspis, kalcedon, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin,  türkiz.

Vízöntő: akvamarin, aventurin, borostyán, jáspis, karneol, krizokolla, malachit, türkiz.

Halak: akvamarin, amazonit, jáde, jáspis, karneol, krizokolla, szodalit, türkiz, zafír.

Kos: jáspis, karneol, lápisz lazuli, moha achát, rodokrozit, rodonit, szodalit, turmalin.

Reggeli üzenet a kávémtól – Energiamező

A képen a következők lehetnek: kávéscsésze

☕️☀️Reggeli üzenet a kávémtól;☀️☕️

Szia, hogy aludtál ?
Igen , jól ismerlek már, érzem hogy visszabújnál még!
Gyere, kortyolj, majd lassan ébresztelek.
Egy kicsit itt ücsörögve még hunyd le a szemed, szeretem veled tölteni a reggeleidet.

Egy pillanatra mèg vissza tudsz helyezkedni a pihenésbe, picit még mereng minden, most még minden várhat kicsit. Még egy pillanat, az álom és az ébrenlét között. Várj, míg a világok rendeződnek benned.

Aztán jöhet a következő korty, a szíved már elkezdi halkan a mai nap ütemét játszani, de csak halkan suttogja teendőid, mert érzi, hogy a fejedben mèg az álmok stáblistája fut éppen.
Emlékszel az üzenetre amit az éjszaka hallottál? Most jegyezd fel az álom naplódba, mert a következő korty belőlem, már a fizikai világba szóló pecsét lesz a dimenziók közti útleveledben.

És következik a reggeli menetrendszerinti tüsszentésed. Azt hiszem ez valami olyasmi nálad , ahogy belerezzensz a tüsszentésedbe, mintha az elméd és gondolataid nyújtóznának még egy nagyot, a teljes Földi valóságba érkezés előtt.

Majd ásítasz egyet, hogy a mai nap, gondolati pályára állhasson benned. Ekkor már csak néhany korty marad belőlem a kedvenc bögréd alján.

Az a pár korty vagyok ami az izmaiddal kapcsolódik, hogy indulni tudjon a fizikai tested is a reggelbe.
Az a korty vagyok ami a lelkedbe áramlik, mitől érezd, elég éber már az is , hogy elkezdd a napi rutint.

S következik az utolsó előtti korty a mai reggel, lassan búcsúzunk ,már ébren vagy, már tettre kész a lényed!
Szeretem látni az átalakulásodat minden reggel. Szeretem kisimítani az éjszaka gyűrődéseit rajtad.

Még egyszer a szádhoz emeled a kedvenc csuprodat, én az utolsó korty vagyok. Lassan, egész lassan csúszok végig a bögre falán , lassan érek az ajkaidhoz, tipegve csúszok végig a nyelveden, egy pillanatra még elidőzök a szádban mielőtt legördülok a torkod csúszdáján.

Nem bánom, hogy véget ért az ébredezésed, mert tudjuk mindketten, hogy az örök körforgásban, én holnap és azután is itt leszek veled, neked, minden reggeled halk szavú, megbízható, bátorító, támogatója.

Írta: Sándor Zsuzsi – Energiamező

Vénusz az Ikrek csillakép területén lehorgonyoz a tavaszra – nyárra, és agusztus 7. – én folytatja majd égi útját.

Vénusz az Ikrekben

Vénusz az Ikrek csillakép területén lehorgonyoz a tavaszra –  nyárra, és agusztus 7. – én folytatja majd égi útját.

Vénusz a szerelem, a földi javak és testi élvezetek úrnője elhagyja egyik otthonát, a Bika csillagkép területét, és megérkezik az Ikrekhez. Az Ikrek, mindig tele van jobbnál jobb sztorikkal, játékos könnyedséggel, intellektuális töltettel, szabadságvággyal, kimondó, megmondó attitűddel. Egyszóval most nem fogod tudni, visszafogni az érzéseid és gondolataid őszinte kommunikálását és ez így van jól! Arra érdemes figyelned, hogy biztos vagy – e a mondandódban, és, hogy miként tálalod azt, egész nyáron.

A Bika – Vénusz földhözragadtsága, ragaszkodása, és sokszor csökönyös mozdíthatatlansága, a nyárra kap egy nagy adag levegőt az Ikrektől, ami megkönnyíti, fesztelenné teszi a dolgokat, ami pedig nem állt elég biztos alapokon, azok egyszerűen elillannak, mintha sose lettek volna.

Szokatlanul hosszú ideig tartózkodik most egy jegyben a Vénusz, és a nyár elején történő irányváltás miatt sok – sok változást és bizonytalanságot hordoz magában majd ez az időszak, a vagyonnal kapcsolatos és érzelmi téren egyaránt. Itt nem kizárólag a pénzre gondolok. A vagyon, tárgyi – szellemi vagyon fogalma nagyon tág körűen értelmezhető. Keresd a válaszokat a saját életedre vetítve. Hogy pontosan, miként fog ez rád hatni, az már a személyes képletedtől függ.

Általánosságban pedig, rezegj együtt a mindenséggel, ha valamivel kapcsolatban érzed magadban a bátorság, játékosság hangulatát, most kísérletezz nyugodtan, vagy vond meg a vállad, és állj tovább, ha úgy tetszik, mert mégsem úgy gondolod vagy érzed, ahogy az elsőre tűnt. Természetesen mindezt a környezetedre való, méltó tekintettel és odafigyeléssel.

Egy új hobbi, új könyvek, új receptek, valami új online tanfolyam, új szerelem? Minden belefér, hagyd magad lelkesedni és érdemes figyelned, hol húzódik benned a könnyedség és a felületesség határa. Globális szinten, a közelmúlt fixált lehúzó közhangulata kap némi könnyítést a megélés szintjén, amire valljuk be, igencsak szükségünk van most, a legfontosabb, hogy ez ne csapjon át felületes informálódásba és álhír cunamikba.

A könnyedséget és a könnyelműséget egyetlen hajszál választja el egymástól, a tudatosság!

Az ásványok, amiket az Ikrek – Vénusz égisze alatt viselhetsz Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod magadnak:

Kos: gránát, hegyikristály, jáspis, karneol, lápisz lazuli,  moha achát, rodokrozit – rodonit, szodalit, turmalin

Bika: achát, akvamarin, amazonit, aventurin,  biotit, borostyán, citrin, füstkvarc, howlit, jáde, jáspis, karneol, kék kalcedon, kianit, kiasztolit, krizokolla, krizopráz, lápis lazuli, malachit, mohaachát, peridot, prehnit, rodokrozit – rodonit, rózsakvarc, smaragd, szelenit, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz, zafír

Ikrek: achát, akvamarin, ametrin, apatit, aranytopáz, aventurin, berill, borostyán, citrin, fluorit, ránát, hegyikristály, holdkő, jáspis, kalcedon, karneol, krizopráz, mohaachát, morganit, tejkvarc, tigrisszem

Rák: achát, akvamarin, angelit, aventurin, hegyikristály, holdkő, jáde, jáspis, kalcedon, krizokolla, krizopráz, malachit, mohaachát, rodokrozit, rózsakvarc, smaragd, szivárvány fluorit

Oroszlán: achát, borostyán, citrin, gránát, hegyikristály, howlit, jáspis, karneol, szodalit, szivárvány fluorit, tigrisszem

Szűz: achát, akvamarin, borostyán, citrin, jáspis, kalcedon, karneol, lapisz lazuli, rózsakvarc, szodalit, tigrisszem, zafír

Mérleg: achát, akvamarin, amazonit,  ametrin, aventurin, hegyikristály, jáde, jáspis, krizopráz, lápisz lazuli, malachit, morganit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, smaragd,  szivárvány fluorit, tigrisszem, turmalin,  türkiz, zafír

Skorpió: achát, akvamarin, borostyán, citrin, gránát, jáspis, karneol, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, tigrisszem, turmalin

Nyilas: amazonit, aventurin, borostyán, gránát, hegyikristály, jáspis, kalcedon, kianit, krizokolla, lápisz lazuli, smaragd, szodalit, szivárvány fluorit, tanzanit, tigrisszem, türkiz, zafír

Bak: aventurin, borostyán, füstkvarc, gránát, hegyikristály, holdkő, jáspis, kalcedon, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz

Vízöntő: akvamarin, aventurin, borostyán, fluorit, holdkő, jáspis, karneol, krizokolla, malachit, türkiz

Halak: akvamarin, amazonit, fluorit, hegyikristály, holdkő, jáde, jáspis, karneol, krizokolla, szodalit, türkiz, zafír