Ásványhoroszkóp

2020. június 05. Telihold – Tízmilliószoros nap

telihold es tízmilliószoros nap

2020. június 5. péntek este, a Hold a Nyilasban szembe kerül az Ikrekben haladó Nappal. Ez a júniusi telihold, ami nem csupán telihold, de tízmilliószoros nap is egyben.

De mik is ezek a mostanában annyira emlegetett tízmilliószoros napok?
A tízmilliószoros napok a tibeti buddhizmushoz kapcsolódnak, ahol minden évben négy jeles napot ünnepelnek, melyek Shakyamuni Buddha életének négy legfontosabb állomását jelképezik. Ezeket a tibeti naptár alapján számolják ki, mely a Hold ciklusain alapul és négy teliholdhoz kapcsolódik.

A tibeti nagy Buddha napok sorrendben ez az első holdhónap teliholdja, a negyedik holdhónap teliholdja, a hatodik holdhónap és a kilencedik holdhónap teliholdja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván és ezeket a napokat mindig a tibeti holdújév napjától számítják, melynek neve Losar. Így a tibetiek minden évben kiszámítják a jeles napokat.

Az első nap Buddha csodatévő cselekedeteihez kapcsolódik, mellyel hívei hitét kívánta erősíteni.
A második alkalommal Buddha megvilágosodásáról emlékeznek meg.
A harmadik napon a Négy Nemes Igazság tanítását, Buddha első szentbeszédét, a Dharma kerekének megforgatását ünneplik.
A negyedik ünnepen Buddha a mennyekbe emelkedik, majd visszatér híveihez.

A tibetiek hite szerint ezeken a napokon a teremtés és a gondolatok tízmilliószoros erővel hatnak. Ezért ezeken a tízmilliószoros napokon minden gondolat, érzelem, szándék, akarat és minden cselekvés tízmilliószor erősebb, függetlenül attól, hogy jó, rossz, pozitív vagy negatív. Ezért fontos, hogy e napokon gondolataink tiszták és pozitívak legyenek. Sokszor gondoljunk azokra a dolgokra, melyeket szeretnénk megvalósítani életünkben.

A lelki gyakorlat, meditáció, ima sokat segít. Gyújts gyertyát, szenteld ezt a napot a pozitív gondolatoknak, akár egy kis szertartást is elvégezhetsz ezen a napon! Negatív gondolataidat pedig engedd el! Ügyelj tudatosan arra, hogy ha valami kellemetlen gondolat merül fel elmédben, engedd át az Univerzumnak, hogy megtisztíthasson téged és kérj valami jót helyette.

De ne csak magadra gondolj a tízmilliószoros napon! Most is tehetsz valamit a Földért és az Emberiségért. Gondolj rá szeretettel, képzeld el a Földet és a rajta élő Embereket békésnek, egészségesnek, vond körbe a boldogság és szeretet energiájával.

forrás:A lélek illata

2020.06.05-én a következő Saka Oawa Oüchen nap, a 3. tízmilliószoros nap az évben

Chökhör Düchen – Az imakerék napja

A harmadik tízmilliószoros nap a hatodik holdhónap 4. napja (általában júliusra esik). Ezen a jelentőségteljes napon forgatta meg Shakyamuni Buddha először a Dharma (igazság, törvény) kerekét. A tibetiek ezen a napon Buddha első beszédére emlékeznek, melyet a Négy Nemes Igazságról tartott, melyet megvilágosodása után hét héttel kezdett el tanítani, Inda és Brahma istenek kérésére.

forrás:My Spirit Book

De akkor nézzük, hogy mi is vár ránk a júniusi tízmilliószoros telihold napján.

Az érzelmek kavalkádja ömlik ránk a tízmilliószoros telih0ld napján. Ismeritek a mondást ugye, hogy a szeretetet és a gyűlöletet csak egy hajszál választja el egymástól. Ez most nagyon igaz lesz energetikailag az Ikrek – Nyilas telihold idején. A tudatos és a tudatalatti érzelmekért, és az érzelmi alapú kapcsolódásokért felelős bolygók terhelt fényszög állásokkal kapcsolódnak egymáshoz. Itt az ideje a kapcsolati erőpróbáknak, amihez a klasszikusokhoz érdemes segítségül nyúlni, úgy, mint a türelem, a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, az elengedés és a megengedés.

tízmilliószoros napTeljesen rendben van, ha türelmetlennek, már – már robbanékonynak, ingerültnek, akár gyűlölködőnek is érezheted most magad. Tudd, hogy nem a világvége érkezett el, és messze nem annyira ellenséges a helyzet, mint amilyennek most látod, csupán a telihold járatja veled a dervistáncot. Ha sírhatnékod támad, ne fogd vissza magad, engedd bátran útjára a Hold fizikai kifejeződését a testedből.

A telihold mellett ugye tízmilliószoros nap is van, te döntöd el, hogy minek a javára iratod az égi energiamezőben a gondolataid és cselekedeteid minőségét. A feszültségből termékeny, produktív energiát formálni igazi művészet, bátran gyakorolod, ha a szándék megvan, már tettél valami pozitív dolgot a tízmilliószoros telihold javára, és ezzel együtt a saját javadra.

Ha most figyelmet fordítasz a telihold által energetizált saját belső feszültségeidre, és nem másokra kifelé mutogatva, másokat hibáztatva, okolva éled meg azokat, sok mindenre megkaphatod a választ, hogy mi miért feszíti a lelked és a gondolataidat. Rég elfeledett dolgok és rutinná vált romboló programminták kerülhetnek most felszínre, ha kész vagy ránézni az önkorlátozó dogmáidra. A telihold utáni fogyóhold időszaka pedig segíteni fog neked ezek elengedésében.

Az általános témák, és életterületek, amit a júniusi tízmilliószoros telihold körüljár és feszeget, a pénz, a munka, a titkok, az elhallgatott, ki nem mondott érzések. A mostani telihold hajlamosíthat meggondolatlan költekezésre, vagy pénzügyi kérdésekkel kapcsolatos félreértésekre és tudatos átverésekre is. Légy résen! A kapcsolataidban most vitás helyzetek állhatnak elő, ha ezeket felkészülten fogadod, és a vita hevét, nem az önérvényesítésre, hanem a konstruktív megoldások irányába kormányozod, akkor garantáltan a legtöbbet tudod kihozni a telihold, feszítő energiáiból.

A kapcsolati feszültségek okozta érzelmi kibillenést, most hajlamos lehetsz élvezeti dolgokkal kompenzálni, édes-sós, kaja-pia stb…, ha így teszel, a mérték legyen a barátod! A fizikai és szellemi túlfűtöttséget bármilyen aktív tevékenység végzésével levezetheted, legyen az szenvedélyes szex, sport, művészeti tevékenység, fizikai és alkotó munka egyben, az ilyen dolgokba most sok energiát tudsz pörgetni.

Mindemellett az egészség, az egészségügyi kérdések, témák is porondon lesznek, érdemes fokozottan ébernek lenned tested rezdüléseire és üzeneteire.

A közlekedésnek külön cikket kéne szentelni minden teliholdnál, mert bizonyítottan megnő ilyenkor a közlekedési balesetek száma. Ezen a napon, mivel terhelt telihold van, kérlek a szokásosnál is jobban figyelj a közlekedésre! És ne csak a közlekedésre gondolj, hanem, munkahelyi, háztartási, kerti munka, és bármilyen fizikai tevékenység végzésekor érdemes most körültekintőbbnek lenned.

Ne lepődj meg, ha a múltbéli érzelmi szálak megpendülnek benned, vagy összehoz a sors egy régi szerelemmel, vagy olyan emberrel, emberekkel, akihez erős érzelmi szálak kötnek a múltból, a retrográd Vénusz szereti az effajta huncutságot elkövetni. Ezen kívül a karmikus kapcsolódások, karmikus találkozások is felszínen vannak, ez már természetesen kinek – kinek egyéni képlete alapján elemezhető.

2020. május 20 – június 21., Nap az Ikrekben

nap az ikrekben

Kicsit lazábbnak érezhetjük végre a hétköznapokat, vagy úgy érezhetjük, hogy nem vesznek minket elég komolyan. A komolyságnak most valóban nem nagyon van itt az ideje, most a bárhogy lesz, úgy lesz jó, elvet érdemes követni ahhoz, hogy meg tudjuk élni az Ikrek csillagjegy által energetizált könnyedségeket.

Amikor a Nap az Ikrek csillagjegy területére érkezik, minden évben búcsúztatjuk a tavaszt és kinyitjuk magunkat a nyár beköszöntének. Az Ikrek, a változó – labilis típusú energiákat képviseli a zodiákusban.

Az Ikrek rugalmas, könnyen alkalmazkodik az élet dolgaihoz, nem húzza le az anyag, nem érdeklik a fizikai síkú kötöttségek. Az Ikreknek nagymértékű szellemi szabadságra és fizikai szabadságra is szükségük van, nagyon nehezen viselik a kötöttségeket. Az Ikrek, a szavak, a gondolatok, a praktikus dolgok, a jókedv, a játékosság nagykövete. Nehéz fülön csípni, ügyes, de ügyeskedő is lehet.

Sokan sütik rá az Ikrekre a kétszínű jelzőt, igen, alsó rezgéstartományban valóban megjelenik náluk a kétszínűség, ami felső rezgéstartományban széleslátókörűvé és könnyen alkalmazkodóvá teszi őket. S, hogy minek köszönhetik mindezeket az alaptulajdonságokat az Ikrek? Arról Castor és Pollux valamint Mercurius mesél nekünk.

„A görög mitológia szerint az ikerpárnak, Kasztórnak és Polluxnak igen eltérő tulajdonságai voltak. Pollux halhatatlan lett, mert Kasztórnak a holtak birodalmába, az alvilágba kellett mennie. Pollux megkísérelte, hogy ikertestvérét rendszeresen meglátogassa az alvilágban. A nagy testvéri szeretet megjutalmazására az istenek a csillagos égre helyezték a két ikret. Kasztór és Pollux Zeusz és Léda, Tündareósz spártai király feleségének a fiai voltak, ők születtek a hattyúvá vált királynő egyik tojásából (a másikból Heléna, aki előbb Menelaosz spártai király, majd Parisz, trójai királyfi felesége lett).

Azt mondták róluk, hogy képesek voltak Szent Elmo tüzeként megjelenni, aranyszínű szárnyakkal a levegőben száguldani, ugyanakkor a viharzó tenger hullámait is lecsillapítani. Együtt szerezték vissza Thészeusztól az elrabolt húgukat, Helénát. Elrabolták Leukipposz lányait, mert azok jegyesei becsapták az ikreket. Nagy csatákban megmentőként jelentek meg, állítólag az i. e. 405-ben vívott aigoszpotamoi csatában is megjelentek a spártai Lüszandrosz hajóján. A magyar mondakincs is megemlékezik a csillagképről Két Árva néven.

A monda szerint két árva élt egy faluban, ám senki sem segített nekik, még egy falat kenyeret sem kaptak. Egy nap eltévedtek az erdőben, örökre nyomuk veszett, de az Isten felrakta őket a mennyboltra, hogy mindig figyelmeztessék az embereket.” (Wikipédia)

Az Ikrek csillagjegy uralkodó bolygója a Merkúr. Merkúr, azaz Mercurius adja a nagyfokú intellektust az Ikrek szülötteinek, mivel ezt a bolygót, Mercurius a szárnyas sarujú isten más néven Hermész nevéhez köti az ókori görög mitológia.

„Hermész (görögül Έρμῆς; a rómaiaknál Mercurius, az etruszkoknál Turms) Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke a görög mitológiában. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, súly- és hosszmértékek istene, az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Ezek mellett közismert volt az olümposziak között furfangjáról és ravaszságáról. A költészetet sem vetette meg, és ezért Apollón egyik legközelibb barátja volt.” (Wikipédia )

„Mercurius, Római isten, akinek alakját a rómaiak (legalább a Kr. e. 2. századtól kezdve) egyre inkább összekapcsolták a görög Hermésével. A kereskedők, az utazók istene, de a szónokoké vagy a tolvajoké is; úgy tudták, hogy ő az istenek követe, s a holtak lelkét is ő kíséri az alvilágba. Nevéből leginkább a /merx/: áru szót hallották ki, ami további kapcsolatot sugallt az isten és a kereskedők között.

A római császárkorban kultusza nagyon népszerű volt, különösen a birodalom nyugati tartományaiban terjedt el, pl. Galliában, Germaniában, Pannoniában és Daciában.  Gyakran ábrázolták szárnyas saruban-fövegben, a hírnökökre jellemző bottal (caduceus, kérykeion) és erszénnyel a kezében.” ( Szépművészeti Múzeum )

Az Ikrek csillagjegy kettősségéről  versben

Mint színes kis szappanbuborék, szállnék a széllel, játszani lenne kedvem.

Megnézni, mit rejt a furcsa messzeség, repülnék a végtelen fellegekben.

Meglátni, amit még nem láttam soha, magas hegyeket, tengert, óceánt.

Vándorló madarak ezreit kísérném, mint színes kis buborék, álom csupán.

Itt hagynék mindent, mi fáj, mi elmúlt, hisz egy buborék egyedül nem tesz csodát.

Ha társával repül, a nap velük játszik, színesebb tőlük az egész világ. (Kertész Marika)

És ha kipukkadnak, a testükből maradt apró cseppeket elnyeli a föld és az alvilág. ( Sándor Zsuzsi)

2020. május 7. 12 óra 46 perc, Skorpió Telihold

Skorpió telihold

2020. május 7. 12 óra 46 perc, Skorpió Telihold

A májusi Skorpió telihold sok érzelmet mozgat meg mindenkiben, kinek – kinek élethelyzete szerint. Mondhatjuk, hogy a gondolatoknak gyógyító ereje lesz.

A Bika Nap – Skorpió Hold szembenállása energetizálja a 2020. május 7. 12 óra 46 perckor pontosuló, Skorpió Teliholdat. A telihold közeli napokon és teliholdkor, abban az esteben tegyük ki ásványainkat tölteni, az ablakpárkányra (belülre 🙂 ), vagy a kertünkbe,  ha azokat nyugtató erővel szeretnénk energetizálni és az általuk képviselt tulajdonságokat, lágyításra, kiegyensúlyozásra és a lelki vagy szellemi mélyebb rétegek feltárása akarjuk használni.

Az ásványok, amiket kizárólag a hold fényénél szabad tölteni, a rózsakvarc, és a holdkő.

A májusi telihold, megértővé és együtt érzővé tesz minket, ezzel együtt rendkívül érzékennyé is. Rávilágít a belső konfliktusainkra, érzelmi fejlődési irányainkra és nyitottabbá tesz mások érzelmeinek a megértésre is. Használd bátran a megérzéseidet, a látszólag spontán jött gondolataidat érzelmi életed jobbítására.

Ez a telihold, nagy segítségünkre lesz abban, hogy optimistán és pozitív gondolatokkal tudjuk vázolni a jövőnk képeit magunk elé. Azt hiszem, erre most igazán nagy szüksége van mindenkinek ebben az érzelmileg és lelkileg megterhelt időszakban.

A Skorpió telihold most a Bikában, feszültséget is hoz majd, hiszen minden telihold alaprezgése az a feszültség, hogy a Nap és a Hold szemben áll egymással, a Holdnak túl sokat kell megmutatnia a rejtőzködő természetéből, ezt a Nap ilyenkor „kierőszakolja” belőle azzal, hogy teljes mértékében reflektorfénybe helyezi. A területek ahol a feszült energiák érződni fognak május 7. –én, de már az előtte lévő szerdai napon is, az a közvetlen környezetünk, közvetlen rokonaink, testvéreink, szomszédok és az otthonunk, valamint az otthonunkban történő és azzal kapcsolatos események témái feszülnek neki a feletteseinknek, karrierünknek, a munkánknak továbbá az élettörekvésinknek céljainknak.

A legjobban teszed, ha megnövekedett empátiádat és érzelmi töltöttségedet, a munka és az életcéljaid területeire irányítod, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a Skorpió teliholdból. Ha így teszel világosan láthatóvá válik, mitől is akadoznak, hol blokkolódnak, mik a feszültség források ezeken a területeken az életedben.

A csütörtöki skorpió telihold napján, a Merkúr égen elfoglalt helyzete miatt megnövekedhet benned az igény arra, hogy kifejezésre juttasd az érzelmeidet. A gondolataid és az érzéseid akár ellentmondásba is keveredhetnek egymással, de ez teljesen rendjén van most így is. Arra jó ez a pár nap, hogy le tudd magadban tisztázni, mi az, amit gondolsz és mi az, amit érzel. Találj neki teret és lehetőséget, hogy ki tudd áramoltatni magadból, akár írás, akár beszéd formájában a gondolataidat és az érzéseidet. Érezni fogod a gyógyító hatását!

A Skorpió teliholdhoz kapcsolódó többi bolygó, nevezetesen a Neptunusz előhívhatja kreatív éned rejtett aspektusait. Az ötletek sugallatok nagyon inspirálóak tudnak lenni, hiszen a Bika föld jegybén tudnak manifesztálódni, van hol célba érniük, nem libbenek el a levegőben és nem égeti el őket a tűz sem.

Most, az életedbe beköszönő emberekre érdemes odafigyelned, mert jelentőségteljes találkozásokban lehet részed,  és fontos kapcsolódások jöhetnek létre. Ideális napok ezek az álmodozásra is, és nagyon alkalmas arra is, hogy meditáljunk, és felső szellemi énünkkel kapcsolódva tartalmas belső beszélgetéseket folytassunk. Az álmaink is hordozhatnak most egyértelmű üzeneteket érdemes kicsit mélázni a reggeli kávé felett, hogy mit is csináltunk az éjjel, milyen szférákba kalandoztunk, kikkel találkoztunk és miről beszélgettünk, mik történtek ott velünk.…

A telihold mindig kapcsolati összefüggésbe hozható az azt megelőző újholddal, ez most sincs másképp, a 2020.05.07. csütörtöki Bika Nap – Skorpió telihold napján. Az április 22. – i újhold – Uránusz együttállás és Szaturnusz kvadrát okozta nehéz, depressziós, komor gondolatokat, érzéseket és megpróbáltatásokat oldja a májusi telihold, és az azt követő fogyó holdfázis, ami a május 22.-i Ikrek újholdig tart majd.

 

A Nap belép a Bika jegy területére

bika

2020.04.19. –én 16 óra után a Nap belép a Bika jegy területére

Az év eleji Halak, ködös értelmi és érzelmi masszáját magunk mögött hagyva az elmúlt négy hét lendülete, célratörő akaratisága, gondolatok és megnyilvánulások határozottabb kifejeződése és határok próbálgatása után, most üljünk le és nézzük meg mi is ez az egész valójában. És ezt most bármivel kapcsolatban összefüggésbe hozhatod az életed színpadán.

A Bika konkrét és alapos, a Bikákkal nem lehet jópofizva a semmiről diskurálni.

A Bikák nem tűrik az erőszakot, a törtető harcos akaratosságot. Alap tulajdonságuk, hogy lassú és hosszú távú energiákat képesek mozgósítani, és a kitartásukkal a legtöbb szituációt két vállra tudják fektetni békés, tényszerűen tárgyaló formában.

Mivel ők a tényekre koncentrálnak, nyugodtak és átgondoltak. A gazdagodás, a sikeresség az alap motivációjuk az életben, és a leggazdaságosabb, legkifizetődőbb megoldásokat keresik mindig. Semmibe nem fektetnek a kelleténél több energiát, de a cél érdekében a maximumot fejtik ki.

Az élet értéke a bikáknak a biztonság, és a gyarapodás. Valamint, szintén nagyon fontos dolog számukra az élet minőségi megélése. Ebben a hónapban ezek az energiák fognak körül lengeni mindenkit. Gondold át, hogy mit tudsz ebből most a magadévá tenni a mindennapjaidban.

Előkerülhetnek majd a lássuk a tényeket kérdései. Lássuk, hogy is áll a költségvetés, lássuk mit, milyen áron lehet javítani az élet minőségén, lássuk mik a hosszú távú célok. De az is lehet, hogy fékezhetetlen vágyat érzel majd arra, hogy minőségi dolgokkal vedd magad körül, vagy vásárolj magadnak ezt-azt ebben a zárt időszakban. Egy dolog biztos, ebben a hónapban mindenképp átgondoltabb és nyugodtabb leszel, mert ez most ilyen időszak egészen május 19-ig.

Április 27. –én a Merkúr is jegyet vált, ezzel a hétköznapok lassulását és megfontoltságát utoléri a kommunikáció, az információ áramlás és a gondolatok nyugodtabbá válása és tényszerűségre való koncentrálása.

Bika újhold 2020.04.23. –án hajnalban lesz. Ez a nap minden olyan dolog elindítására kedvezően hat, ami a megújulást, az újítást, az elengedési folyamatok kezdetét jelenti az életedben.

Gyújts egy fehér gyertyát, ülj le egy kicsit, és gondold át, hogy mi mindenben tudsz, és szeretnél megújulni, vagy az életedet és az életkörülményeidet miben szeretnéd megújítani.

Ha pontos és részletes információt szeretnél arról, hogy a te életedre vetítve mit ígérnek a csillagok, keress bátran.

És az elengedhetetlen ásványajánlóm következik, ezek a kódolt energiahordozók segíthetik az életedet a Bika havában. Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod. Ha szeretnél ékszert viselni valamelyik ásványból, keress bátran, egyedi programozással és személyre szóló üzenettel készítek ásványékszereket.

Bika: achát, akvamarin, amazonit, aventurin,  biotit, borostyán, citrin, füstkvarc, howlit, jáde, jáspis, karneol, kék kalcedon, kianit, kiasztolit, krizokolla, krizopráz, lápis lazuli, malachit, mohaachát, peridot, prehnit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, smaragd, szelenit, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz, zafír.

Ikrek: achát, akvamarin, aventurin, borostyán, citrin, jáspis, kalcedon, karneol, krizopráz, mohaachát.

Rák: achát, akvamarin, aventurin, jáde, jáspis, kalcedon, krizokolla, krizopráz, mohaachát, rodokrozit, rózsakvarc, smaragd, szivárvány fluorit.

Oroszlán: achát, borostyán, citrin, howlit, jáspis, karneol, szodalit, szivárvány fluorit.

Szűz: achát, akvamarin, borostyán, citrin, jáspis, kalcedon, karneol, lápisz lazuli, rózsakvarc, szodalit, zafír.

Mérleg: achát, akvamarin, amazonit,  aventurin, jáde, jáspis, krizopráz, lápisz lazuli,

malachit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, smaragd,  szivárvány fluorit, turmalin,  türkiz, zafír.

Skorpió: achát, akvamarin, ametiszt, borostyán, citrin, jáspis, karneol, rodokrozit, rózsakvarc, turmalin.

Nyilas: aventurin, borostyán, jáspis, kalcedon, kianit, krizokolla, lápisz lazuli, smaragd, szodalit, szivárvány fluorit, türkiz, zafír.

Bak: aventurin, borostyán, füstkvarc, jáspis, kalcedon, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin,  türkiz.

Vízöntő: akvamarin, aventurin, borostyán, jáspis, karneol, krizokolla, malachit, türkiz.

Halak: akvamarin, amazonit, jáde, jáspis, karneol, krizokolla, szodalit, türkiz, zafír.

Kos: jáspis, karneol, lápisz lazuli, moha achát, rodokrozit, rodonit, szodalit, turmalin.

Reggeli üzenet a kávémtól – Energiamező

A képen a következők lehetnek: kávéscsésze

☕️☀️Reggeli üzenet a kávémtól;☀️☕️

Szia, hogy aludtál ?
Igen , jól ismerlek már, érzem hogy visszabújnál még!
Gyere, kortyolj, majd lassan ébresztelek.
Egy kicsit itt ücsörögve még hunyd le a szemed, szeretem veled tölteni a reggeleidet.

Egy pillanatra mèg vissza tudsz helyezkedni a pihenésbe, picit még mereng minden, most még minden várhat kicsit. Még egy pillanat, az álom és az ébrenlét között. Várj, míg a világok rendeződnek benned.

Aztán jöhet a következő korty, a szíved már elkezdi halkan a mai nap ütemét játszani, de csak halkan suttogja teendőid, mert érzi, hogy a fejedben mèg az álmok stáblistája fut éppen.
Emlékszel az üzenetre amit az éjszaka hallottál? Most jegyezd fel az álom naplódba, mert a következő korty belőlem, már a fizikai világba szóló pecsét lesz a dimenziók közti útleveledben.

És következik a reggeli menetrendszerinti tüsszentésed. Azt hiszem ez valami olyasmi nálad , ahogy belerezzensz a tüsszentésedbe, mintha az elméd és gondolataid nyújtóznának még egy nagyot, a teljes Földi valóságba érkezés előtt.

Majd ásítasz egyet, hogy a mai nap, gondolati pályára állhasson benned. Ekkor már csak néhany korty marad belőlem a kedvenc bögréd alján.

Az a pár korty vagyok ami az izmaiddal kapcsolódik, hogy indulni tudjon a fizikai tested is a reggelbe.
Az a korty vagyok ami a lelkedbe áramlik, mitől érezd, elég éber már az is , hogy elkezdd a napi rutint.

S következik az utolsó előtti korty a mai reggel, lassan búcsúzunk ,már ébren vagy, már tettre kész a lényed!
Szeretem látni az átalakulásodat minden reggel. Szeretem kisimítani az éjszaka gyűrődéseit rajtad.

Még egyszer a szádhoz emeled a kedvenc csuprodat, én az utolsó korty vagyok. Lassan, egész lassan csúszok végig a bögre falán , lassan érek az ajkaidhoz, tipegve csúszok végig a nyelveden, egy pillanatra még elidőzök a szádban mielőtt legördülok a torkod csúszdáján.

Nem bánom, hogy véget ért az ébredezésed, mert tudjuk mindketten, hogy az örök körforgásban, én holnap és azután is itt leszek veled, neked, minden reggeled halk szavú, megbízható, bátorító, támogatója.

Írta: Sándor Zsuzsi – Energiamező

Vénusz az Ikrek csillakép területén lehorgonyoz a tavaszra – nyárra, és agusztus 7. – én folytatja majd égi útját.

Vénusz az Ikrekben

Vénusz az Ikrek csillakép területén lehorgonyoz a tavaszra –  nyárra, és agusztus 7. – én folytatja majd égi útját.

Vénusz a szerelem, a földi javak és testi élvezetek úrnője elhagyja egyik otthonát, a Bika csillagkép területét, és megérkezik az Ikrekhez. Az Ikrek, mindig tele van jobbnál jobb sztorikkal, játékos könnyedséggel, intellektuális töltettel, szabadságvággyal, kimondó, megmondó attitűddel. Egyszóval most nem fogod tudni, visszafogni az érzéseid és gondolataid őszinte kommunikálását és ez így van jól! Arra érdemes figyelned, hogy biztos vagy – e a mondandódban, és, hogy miként tálalod azt, egész nyáron.

A Bika – Vénusz földhözragadtsága, ragaszkodása, és sokszor csökönyös mozdíthatatlansága, a nyárra kap egy nagy adag levegőt az Ikrektől, ami megkönnyíti, fesztelenné teszi a dolgokat, ami pedig nem állt elég biztos alapokon, azok egyszerűen elillannak, mintha sose lettek volna.

Szokatlanul hosszú ideig tartózkodik most egy jegyben a Vénusz, és a nyár elején történő irányváltás miatt sok – sok változást és bizonytalanságot hordoz magában majd ez az időszak, a vagyonnal kapcsolatos és érzelmi téren egyaránt. Itt nem kizárólag a pénzre gondolok. A vagyon, tárgyi – szellemi vagyon fogalma nagyon tág körűen értelmezhető. Keresd a válaszokat a saját életedre vetítve. Hogy pontosan, miként fog ez rád hatni, az már a személyes képletedtől függ.

Általánosságban pedig, rezegj együtt a mindenséggel, ha valamivel kapcsolatban érzed magadban a bátorság, játékosság hangulatát, most kísérletezz nyugodtan, vagy vond meg a vállad, és állj tovább, ha úgy tetszik, mert mégsem úgy gondolod vagy érzed, ahogy az elsőre tűnt. Természetesen mindezt a környezetedre való, méltó tekintettel és odafigyeléssel.

Egy új hobbi, új könyvek, új receptek, valami új online tanfolyam, új szerelem? Minden belefér, hagyd magad lelkesedni és érdemes figyelned, hol húzódik benned a könnyedség és a felületesség határa. Globális szinten, a közelmúlt fixált lehúzó közhangulata kap némi könnyítést a megélés szintjén, amire valljuk be, igencsak szükségünk van most, a legfontosabb, hogy ez ne csapjon át felületes informálódásba és álhír cunamikba.

A könnyedséget és a könnyelműséget egyetlen hajszál választja el egymástól, a tudatosság!

Az ásványok, amiket az Ikrek – Vénusz égisze alatt viselhetsz Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod magadnak:

Kos: gránát, hegyikristály, jáspis, karneol, lápisz lazuli,  moha achát, rodokrozit – rodonit, szodalit, turmalin

Bika: achát, akvamarin, amazonit, aventurin,  biotit, borostyán, citrin, füstkvarc, howlit, jáde, jáspis, karneol, kék kalcedon, kianit, kiasztolit, krizokolla, krizopráz, lápis lazuli, malachit, mohaachát, peridot, prehnit, rodokrozit – rodonit, rózsakvarc, smaragd, szelenit, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz, zafír

Ikrek: achát, akvamarin, ametrin, apatit, aranytopáz, aventurin, berill, borostyán, citrin, fluorit, ránát, hegyikristály, holdkő, jáspis, kalcedon, karneol, krizopráz, mohaachát, morganit, tejkvarc, tigrisszem

Rák: achát, akvamarin, angelit, aventurin, hegyikristály, holdkő, jáde, jáspis, kalcedon, krizokolla, krizopráz, malachit, mohaachát, rodokrozit, rózsakvarc, smaragd, szivárvány fluorit

Oroszlán: achát, borostyán, citrin, gránát, hegyikristály, howlit, jáspis, karneol, szodalit, szivárvány fluorit, tigrisszem

Szűz: achát, akvamarin, borostyán, citrin, jáspis, kalcedon, karneol, lapisz lazuli, rózsakvarc, szodalit, tigrisszem, zafír

Mérleg: achát, akvamarin, amazonit,  ametrin, aventurin, hegyikristály, jáde, jáspis, krizopráz, lápisz lazuli, malachit, morganit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, smaragd,  szivárvány fluorit, tigrisszem, turmalin,  türkiz, zafír

Skorpió: achát, akvamarin, borostyán, citrin, gránát, jáspis, karneol, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, tigrisszem, turmalin

Nyilas: amazonit, aventurin, borostyán, gránát, hegyikristály, jáspis, kalcedon, kianit, krizokolla, lápisz lazuli, smaragd, szodalit, szivárvány fluorit, tanzanit, tigrisszem, türkiz, zafír

Bak: aventurin, borostyán, füstkvarc, gránát, hegyikristály, holdkő, jáspis, kalcedon, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz

Vízöntő: akvamarin, aventurin, borostyán, fluorit, holdkő, jáspis, karneol, krizokolla, malachit, türkiz

Halak: akvamarin, amazonit, fluorit, hegyikristály, holdkő, jáde, jáspis, karneol, krizokolla, szodalit, türkiz, zafír

2020.3.30-án a Mars megérkezik a Vízöntőbe

A nagy sorsjelölő bolygó, a Szaturnusz után nem sokkal, 2020.3.30-án a Mars megérkezik a Vízöntőbe.

És megint azzal kezdem, hogy csakis tőlünk függ, hogy mit kezdünk mindezzel az energiahalmazzal, ami most szűk másfél hónapig átjár majd minket gondolati, akarati és célratörő megközelítésekből. Egy mondatban annyit írnék erről az égi elhelyezkedésről, hogy független, szabad, különc, akaratosság, fixa ideák a szellemi tevékenységekben és irányultságokban.

Ami az elmúlt másfél hónap merevségén, szigorúságán és következetességén lazíthat, vagy más megvilágítást kaphat egy kicsit, és a szemellenzőt levéve forradalmian új megoldási lehetőségek, nézőpontok és ötletek érkezhetnek a mindennapjainkba, ha az együttműködő magasabb rezgéstartományban élsz. Alsóbb szinteken a különcködés lázadás, lázongás, sértődöttség, csakazért is, vagy csak azért sem dacos személetmód tud betöltésre kerülni az emberek energiarendszerébe.

Bízom benned, hogy bölcsen és felelősen éled majd a mindennapjaidat ezen információk tükrében, és amúgy is, mert továbbra is #csakegyüttmegy #maradjotthon #azotthonodalegmenőbbszabadidősprogram.

A Vízöntő azt hirdeti, szeressük egymást, segítsük egymást kellő távolságból, mindenkinek meghagyva a személyes terét és igényeit.

A Mars mindennek erőt és cselekvő energiát ad, ahova ő beteszi a lábát ott valami változás fog történni. És még egy fontos dolog a Mars energiáit muszáj lekötni ahhoz, hogy ne legyen ön- és közveszélyes. Kicsit olyan, mint a bumeráng, egy jól célzott, nagy energiájú dobással szép utat bejárva visszatér a gazdájához, vagy eszközként, szakértő módon használva segít a vadászatban, de csak úgy elhajítva nagy károkat okozhat.

Nem álltatok senkit, embert próbáló április elé nézünk. Azzal tudod a magad megélést könnyíteni, ha a bezártság miatti korlátok és határok okozta feszültséget új, produktív ötletek kiagyalásába fordítod a saját kis mikrokörnyezeteden belül. Ebben is szerencsések vagyunk, hiszen a magyarok messze földön híresek a kreativitásukról, az életrevaló találékonyságukról, egy dologgal kapcsolatban viszont ideje szintet lépnünk. A fineszes önösködés helyett csakis a közösségi szemléletmód viheti előre a jelenlegi élethelyzetet. A jó hír, hogy április közepétől várhatóan sok minden egyértelműbbé és érthetőbbé fog válni, de erről majd külön írok, amikor a Merkúr megérkezik majd a Kos csillagkép határára.

Ásványok, amik ennek a témakörnek az energetikáját támogatják nálad, Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod magadnak:

Vízöntő: akvamarin, ametiszt, aragonit, aventurin, azurit, borostyán, faopál, fluorit, hematit, holdkő, jáspis, karneol, krizokolla, larimár, lazurit, malachit, meteorit, obszidián, ónix, opál, pirit, sólyomszem, topáz, türkiz

Kos: ametiszt, gránát, gyémánt, hegyikristály, hematit, heliotrop, jáspis, karneol, lazurit, lápisz lazuli, moha achát, moldavit, rodokrozit – rodonit, rubin, szodalit, tigrisvas, turmalin

Bika: akvamarin, amazonit,  aventurin,  borostyán, jáspis, karneol, lápis lazuli, malachit, mohaachát, rodokrozit – rodonit, szodalit, turmalin, türkiz

Ikrek: akvamarin, aventurin, borostyán, fluorit, gránát, hegyikristály, holdkő, jáspis, karneol, mohaachát

Rák: akvamarin, aventurin, hegyikristály, holdkő, jáspis, krizokolla, malachit, mohaachát, opál ,  rodokrozit

Oroszlán: borostyán, gránát, gyémánt, hegyikristály, jáspis, karneol, lazurit, pirit, rubin, szodalit, topáz

Szűz: akvamarin, ametiszt, borostyán, jáspis, karneol, lápisz lazuli, lazurit, ónix, szodalit, topáz

Mérleg: akvamarin, aventurin, hegyikristály, jáspis, lápisz lazuli, malachit, opál, rodokrozit, rodonit,  rubin, topáz,  turmalin,  türkiz

Skorpió: akvamarin, ametiszt, borostyán, gránát, hematit, jáspis, karneol, malachit, obszidián, opál, rodokrozit, rubin, turmalin

Nyilas: ametiszt, aragonit, aventurin, borostyán, gránát, hegyikristály, jáspis, krizokolla, lápisz lazuli, lazurit, obszidián, ónix, opál, szodalit, topáz, türkiz

Bak: ametiszt, aragonit,  aventurin,  borostyán, füstkvarc, gránát, hegyikristály, hematit, holdkő, jáspis, lazurit, malachit, obszidián, ónix, rodokrozit, sólyomszem, szodalit, turmalin,  türkiz

Halak: akvamarin, amazonit, ametiszt, fluorit, hegyikristály, holdkő, jáspis, karneol, krizokolla, lazurit, moldavit, opál, szodalit, türkiz

Lélek karantén – Az Energiamező Spirituális Stúdiók felajánlása

A karantén idejére, ingyenes beszélgetések, életviteli tanácsadás, személyiség elemzés

Úgy érzed a lelked is karanténba került ⁉️– Beszélgessünk, és szabadulj ki a lélek karanténból!

A kialakult élethelyzetünket asztrológus és életviteli tanácsadó – terapeutaként azzal tudom segíteni, hogy 40 perces, ingyenes online vagy telefonos beszélgetéseket, tanácsadásokat tartok.

Hogy érint téged a jelenlegi élethelyzet? Úgy érzed a lelked is karanténba került? – Mi lesz most veled? – És még ezer kérdés kavarog benned ….. ?

Én abban tudok segíteni neked, hogy a személyiségednek legmegfelelőbben segítelek vissza a saját egyensúlyodhoz, hogy minél előbb megtaláld a számodra legjobb válaszokat a kérdéseidre!

Lájkold, Az Energiamező Spirituális Stúdiók Facebook oldalt, https://www.facebook.com/azenergiamezo ezzel tudod jelezni számomra, hogy szeretnél élni a felajánlásommal. 24 órán belül felveszem veled a kapcsolatot a konzultációs időpont egyeztetése miatt.

Tudom, nagy bátorság kell ahhoz, hogy meg merd tenni az első lépést, hiszen talán azt se igazán tudod, hogy kezdd el a mondandód, ne aggódj, segítek! Lájkold az oldalt, hogy időpontot foglalj magadnak, és gondolj bele, most őszintén, mit veszíthetsz?

Vigyázzunk egymásra, maradj szépen otthon, most az otthonod a legmenőbb szabadidős program

A hét záróakkordjaként, még egy nagy energiaváltás következik – Ásványhoroszkóp

2020. 03. 22. Szaturnusz a Vízöntőbe lép

Irgalmatlan sűrű hetünk volt! A hét elején, 2020.03.16. hétfőn a Merkúr lépett ismét vissza a Halakba, árnyalttá és nem feltétlenül érthetővé és egyértelművé téve ezzel a kommunikációt és az információáramlást. 2020.03.20. csütörtökön, a Nap a Kosba lépett, ezzel kezdetét vette a csillagászati és asztrológiai újév és a tavasz. A hét záróakkordjaként, még egy nagy energiaváltás következik, 2020. 03. 22. Szaturnusz a Vízöntőbe lép átmenetileg, még ha most csak nyár közepéig, de megmutatja mindannak a témának az előszelét, amivel 2020. december közepe után fog foglalatoskodni, amikor is 3 évre jegyet vált a Vízöntő csillagkép területére. Érdemes figyelned a következő néhány hónap információáramlással, digitális témákkal, korszakújító ötletekkel kapcsolatos változtatásokat, változásokat és az emberek „kolóniaszerű” kapcsolódásait, a hasonlóan gondolkodókból összeálló mini közösségek erejét, a különcebbnél – különcebb szemléletmódokat és társadalmi újításokat és még ki tudja mi minden újat …..

A Szaturnusz a nagy sorsjelölő bolygó 2017 decemberében váltott utoljára csillagjegyet, akkor lépett a Bakba, ahol ez idáig tartózkodott és tanítja folyamatosan az emberiséget!

A Szaturnusz, nem a cukimuki, mézesmázas energiáiról közismert, ez a bolygó a bölcs öreg tanító, a szikla, a hegy, akivel egyetlen módon lehet hatékonyan együttműködni, azt teszed amit „ő mond”. Bárki, aki packázik a szaturnikus energiákkal, az, a rövidebbet húzza. Vele nem lehet alkudozni, jópofizni, kidumálni, egy féleképp lehet neki felelni: – Igen uram, értettem uram! és ilyenkor a Szaturnusz, pláne a Vízöntőben, megmutatja a segítő oldalát, mert az is van neki, hisz mint tudjuk, minden energiának megvan alsó és felső rezgéstartománya. Azt, hogy az energia melyik részét éled meg, az már a tudatosság, az önismeret és a szabad akarat kérdése.  A Szaturnusz végletei alsó és felső tartományokban, többek között,

  • az idő szorítása – az idő nyugalma
  • félelem – komoly felkészültség
  • kíméletlen megszorítások – ésszerű beosztás
  • önsanyargatás – önfegyelem
  • merev mozdíthatatlanság – következetes cselekvés
  • kényszerűség – stratégia
  • érzelemmentesség – tárgyilagos szigorúság
  • elnyomás – ésszerű együttműködés

A Vízöntőben ezek a tulajdonságok kapnak egy nagy adag intellektussal átitatott, jövőbemutató, feltaláló, újító törekvésekkel teli, reform jellegű hátszelet. Érdemes figyelned magad, hogy neked miről mesél, mely életterületed jelenik majd meg a Szaturnusz a Vízöntőben. Ha pedig szeretnél személyre szabott válaszokat kapni a saját életeddel kapcsolatban, keress bátran! Az online konzultációk folyamatosan működnek.

És az ásványok, amik ennek a témakörnek az energetikáját támogatják nálad, Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod magadnak:

Kos: ametiszt, gránát, hegyikristály, hematit, jáspis, karneol, lazurit, rodokrozit, szodalit, turmalin.

Bika: akvamarin, aventurin,  borostyán, füstkvarc, jáspis, krizokolla, malachit, rodokrozit, rózsakvarc, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz.

Ikrek: akvamarin, aventurin, borostyán, fluorit, gránát, hegyikristály, holdkő, jáspis, kalcedon.

Rák: akvamarin, aventurin, dalmatajáspis, hegyikristály, holdkő, jáspis, kalcedon, krizokolla, malachit, opál , rodokrozit, rózsakvarc, szivárvány fluorit.

Oroszlán: borostyán, gránát, hegyikristály, jáspis, krizoberill, lazurit, pirit, szodalit, szivárvány fluorit, topáz.

Szűz: akvamarin, ametiszt, borostyán, dalmatajáspis, jáspis, kalcedon, lazurit, ónix, rózsakvarc, rutilkvarc, szodalit, topáz.

Mérleg: akvamarin, aventurin, hegyikristály, jáspis, malachit, opál, rodokrozit, rózsakvarc, szivárvány fluorit, topáz,  turmalin,  türkiz.

Skorpió: akvamarin, ametiszt, borostyán, dalmatajáspis, gránát, hematit, jáspis, malachit, obszidián, opál, rodokrozit, rózsakvarc, turmalin.

Nyilas: ametiszt, aragonit, aventurin, borostyán, gránát, hegyikristály, jáspis, kalcedon, krizokolla, lazurit, obszidián, ónix, opál, szodalit, szivárvány fluorit, topáz, türkiz.

Bak: ametiszt, aragonit, aventurin, borostyán, dalmatajáspis, füstkvarc, gránát, hegyikristály, hematit, holdkő, jáspis, kalcedon, krizoberill, lávakő, lila fluorit, lazurit, malachit, obszidián, ónix, rodokrozit, rutilkvarc, rózsakvarc, sólyomszem, szodalit, szivárvány fluorit, turmalin, türkiz.

Vízöntő: akvamarin, ametiszt, aragonit, aventurin, azurit, borostyán, faopál, fluorit, hematit, holdkő, jáspis, krizokolla, larimár, lazurit, malachit, meteorit, obszidián, ónix, opál, pirit, sólyomszem, topáz, türkiz.

Halak: akvamarin, ametiszt, fluorit, hegyikristály, holdkő, jáspis, krizokolla, lazurit, lila fluorit,  opál, szodalit, türkiz.

2020.03.20. – Nap a Kosban – Ásványhoroszkóp

2020.március 20. reggel a Nap a Kos csillagkép területére érkezik, ezzel elindul az asztrológiai és csillagászati újév, a tavaszi megújulás!

Az uroborosz egy sokat használt szimbólum; a saját farkába harapó kígyó, vagy sárkány. Ez a szimbólum tulajdonképpen a körnek, mint az örök visszatérésnek a megtestesítője, az állandó megújulás jelképe vedlése okán, kör formában ábrázolva a ciklikus ismétlődés, az idők körforgásának, a világok pusztulásának és újrateremtésének, a születésnek és a halálnak, az örökkévalóságnak, a kozmosznak a megtestesítője. (forrás: Wikipédia)

Érkezik a bátorság, a lendület, a cselekvés, a határozottság, az akarat, a nyerni akarás, a vitális érzések, a kezdeményező gondolatok, és az EGO energiája a mindennapjainkba, kérdés, hogy melyik részével ülsz le beszélgetni a benned élő akarati lénynek.

Ha valamikor, most nagyon fontos megértetned a benned élő, törtető, kezdeményező, mindenen átgázoló, önös érdekeit szem előtt tartó, versengő szerepszemélyiségeddel, hogy egyetlen önös érdeked lehet jelenleg a Földön, a közérdek!

Mikor arról írtam és beszéltem év végen,  – amikor a Jupiter a Bakba lépett, a Plútó és a Szaturnusz mellé – hogy a következő év arról fog szólni, hogy a meglévő javaidból miként tudod a maximumot kihozni.  Hogy szűkítő hatások jönnek, hogy a 2020-as év nem a terjeszkedésről, a bővítésekről és nem a nagystílű költekezésekről fog szólni, hogy a pénz fogalma át fog értékelődni, át fog rendeződni, hogy alapvetően teljesen stabilnak vélt struktúrák fognak összeomlani, hát megmondom őszintén, ezt, ami jelenleg a világban zajlik nem hittem, nem gondoltam.

Erről az egész helyzetről eszembe jutott gyerekkorom egyik kedvenc idézete, “Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.” (Charles Darwin)

Hogy tud mindebben a Kos bátorsága segíteni neked? Mert mindenkiben van Kos energia is, mindenki képes valamilyen módon, formában és mértékben az új dolgok befogadására, keresd ezeket a képességeket magadban, mert ha nem így teszel, akkor, ahogy a szólás is tartja; Ha ellene vagy, akkor mellette vagy! Minél inkább ellenállsz a jelenlegi helyzet elfogadásának és a körülményekhez való szabályszerű alkalmazkodásnak, annál inkább emeled azt a rezgésszintet, amitől szabadulni szeretne most a Föld. Tehát légy bátor saját magaddal és a berögződéseiddel szemben, légy szabálykövető, légy nyitott az újra és a változtatásokra, és akard, hogy mindenkinek a legjobb legyen! (A mindenkiben Te is benne vagy. 🙂 )

Keresd magadban a bátorságot, és a hétköznapi hőst, mert ami most globális szinten történik, az alapjaiban fogja megváltoztatni a következő éveket. Bátorság, rugalmasság, alkalmazkodás, kreativitás és magabiztosság legyenek a legjobb barátaid 2020 tavaszától!

Az elmaradhatatlan ásványok, amik továbbra is segítik és támogatják a mindennapjaid, kinek, kinek, választása szerint, Nap-Hold-Ascendens összefüggésekben érdemes válogatnod magadnak.

Kos: ametiszt, gránát, gyémánt, hegyikristály, hematit, heliotrop, jáspis, karneol, lazurit, lápisz lazuli,  moha achát, moldavit, rodokrozit, rodonit, rubin, szodalit, tigrisvas, turmalin.

Bika: jáspis, karneol, kék kalcedon, lápisz lazuli, moha achát, rodokrozit, rodonit, szodalit, turmalin.

Ikrek: gránát, hegyikristály, jáspis, karneol, moha achát.

Rák: hegyikristály, jáspis, malachit, mohaachát, rodokrozit, rodonit.

Oroszlán: gránát, gyémánt, hegyikristály, jáspis, karneol, lazurit, rubin, szodalit.

Szűz: ametiszt, jáspis, karneol, lápisz lazuli, lazurit, szodalit.

Mérleg: hegyikristály, jáspis, lápisz lazuli, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, rubin, turmalin.

Skorpió: ametiszt, gránát, hematit, jáspis, karneol, rodokrozit, rodonit, rubin, turmalin.

Nyilas: ametiszt, gránát, hegyikristály, jáspis, lápisz lazuli, lazurit, szodalit.

Bak: ametiszt, gránát,  hegyikristály, hematit, jáspis, lazurit, malachit, rodokrozit, rodonit, rutilkvarc, turmalin.

Vízöntő: ametiszt, hematit, jáspis, karneol, lazurit.

Halak: ametiszt, hegyikristály, jáspis, karneol, lazurit, moldavit, szodalit.