+36 30 581 0059 energiamezostudio@gmail.com

Ahogy a hónap eleji októberi bolygóállások  összegzőben felvezettem, 2022.10.09. 22:55 Kos – Mérleg telihold van ma. Hold a Kosban jár – Nap a Mérlegben. A mostani Kos telihold az otthon harmóniáját a gondoskodásra való igényünket és a gondoskodással kapcsolatos feladatainkat állítja szembe a karrier, munka kérdéseivel és a karrier vágyainkkal. A Kos telihold fő kérdése:– Agresszivitás vagy Asszertivitás? Az agressziót napjainkban sajnos alá becsülik és pejoratív jelentéssel társítják, pedig a jól célzott és tudatos agresszió a legbecsesebb önvédelmi megoldás lehet méltatlan, alárendelt vagy kiszolgáltatott helyzetekben. Az egyik legalapvetőbb agresszív szükségletünk a harapás – rágás, gondoljunk csak bele, mi lenne velünk, ha nem tudnánk beleharapni az ételekbe és megrágni azokat. Az asszertivitás pedig sajnos még mindig nem tartozik az egyértelműen közérthető kifejezések listájába. Asszertivitás = békés önérvényesítés. A Kos telihold hordozza magában a legtöbb türelmetlenséget és kirobbanó meggondolatlan indulatot. A Kos teliholddal farkasszemet néző Mérleg Nap pedig folyamatosan arra próbál sarkallni minket, hogy békés együttműködő türelemmel viseltessünk jelen körülményeink iránt. Ennek a két ellentét energiának a kisülése a következő módokon nyilvánul meg bennünk a Kos telihold idején:

alsó rezgéstartomány – sértettség, mártírság, érzelmi játszmázás, kioktatás, helyzetek türelmetlen sürgetése a saját igényeink elérése érdekében.

felső rezgéstartomány – együttérzés, cselekvéssel együtt járó segítségnyújtás, érzelmi és fizikai gondoskodás, önmagunkért való határozott kiállás a másik fél megbántása nélkül.

Sándor Zsuzsanna Ilona

 

Share This