+36 30 581 0059 energiamezostudio@gmail.com

nap az ikrekben

Kicsit lazábbnak érezhetjük végre a hétköznapokat, vagy úgy érezhetjük, hogy nem vesznek minket elég komolyan. A komolyságnak most valóban nem nagyon van itt az ideje, most a bárhogy lesz, úgy lesz jó, elvet érdemes követni ahhoz, hogy meg tudjuk élni az Ikrek csillagjegy által energetizált könnyedségeket.

Amikor a Nap az Ikrek csillagjegy területére érkezik, minden évben búcsúztatjuk a tavaszt és kinyitjuk magunkat a nyár beköszöntének. Az Ikrek, a változó – labilis típusú energiákat képviseli a zodiákusban. Személyre szóló horoszkóp készítés.

Az Ikrek rugalmas, könnyen alkalmazkodik az élet dolgaihoz, nem húzza le az anyag, nem érdeklik a fizikai síkú kötöttségek. Az Ikreknek nagymértékű szellemi szabadságra és fizikai szabadságra is szükségük van, nagyon nehezen viselik a kötöttségeket. Az Ikrek, a szavak, a gondolatok, a praktikus dolgok, a jókedv, a játékosság nagykövete. Nehéz fülön csípni, ügyes, de ügyeskedő is lehet.

Sokan sütik rá az Ikrekre a kétszínű jelzőt, igen, alsó rezgéstartományban valóban megjelenik náluk a kétszínűség, ami felső rezgéstartományban széleslátókörűvé és könnyen alkalmazkodóvá teszi őket. S, hogy minek köszönhetik mindezeket az alaptulajdonságokat az Ikrek? Arról Castor és Pollux valamint Mercurius mesél nekünk.

„A görög mitológia szerint az ikerpárnak, Kasztórnak és Polluxnak igen eltérő tulajdonságai voltak. Pollux halhatatlan lett, mert Kasztórnak a holtak birodalmába, az alvilágba kellett mennie. Pollux megkísérelte, hogy ikertestvérét rendszeresen meglátogassa az alvilágban. A nagy testvéri szeretet megjutalmazására az istenek a csillagos égre helyezték a két ikret. Kasztór és Pollux Zeusz és Léda, Tündareósz spártai király feleségének a fiai voltak, ők születtek a hattyúvá vált királynő egyik tojásából (a másikból Heléna, aki előbb Menelaosz spártai király, majd Parisz, trójai királyfi felesége lett).

Azt mondták róluk, hogy képesek voltak Szent Elmo tüzeként megjelenni, aranyszínű szárnyakkal a levegőben száguldani, ugyanakkor a viharzó tenger hullámait is lecsillapítani. Együtt szerezték vissza Thészeusztól az elrabolt húgukat, Helénát. Elrabolták Leukipposz lányait, mert azok jegyesei becsapták az ikreket. Nagy csatákban megmentőként jelentek meg, állítólag az i. e. 405-ben vívott aigoszpotamoi csatában is megjelentek a spártai Lüszandrosz hajóján. A magyar mondakincs is megemlékezik a csillagképről Két Árva néven.

A monda szerint két árva élt egy faluban, ám senki sem segített nekik, még egy falat kenyeret sem kaptak. Egy nap eltévedtek az erdőben, örökre nyomuk veszett, de az Isten felrakta őket a mennyboltra, hogy mindig figyelmeztessék az embereket.” (Wikipédia)

Az Ikrek csillagjegy uralkodó bolygója a Merkúr. Merkúr, azaz Mercurius adja a nagyfokú intellektust az Ikrek szülötteinek, mivel ezt a bolygót, Mercurius a szárnyas sarujú isten más néven Hermész nevéhez köti az ókori görög mitológia.

„Hermész (görögül Έρμῆς; a rómaiaknál Mercurius, az etruszkoknál Turms) Zeusz és Maia nimfa gyermeke, az istenek hírnöke a görög mitológiában. Ez volt legfontosabb rangja, de emellett ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők, súly- és hosszmértékek istene, az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője. Ezek mellett közismert volt az olümposziak között furfangjáról és ravaszságáról. A költészetet sem vetette meg, és ezért Apollón egyik legközelibb barátja volt.” (Wikipédia )

„Mercurius, Római isten, akinek alakját a rómaiak (legalább a Kr. e. 2. századtól kezdve) egyre inkább összekapcsolták a görög Hermésével. A kereskedők, az utazók istene, de a szónokoké vagy a tolvajoké is; úgy tudták, hogy ő az istenek követe, s a holtak lelkét is ő kíséri az alvilágba. Nevéből leginkább a /merx/: áru szót hallották ki, ami további kapcsolatot sugallt az isten és a kereskedők között.

A római császárkorban kultusza nagyon népszerű volt, különösen a birodalom nyugati tartományaiban terjedt el, pl. Galliában, Germaniában, Pannoniában és Daciában.  Gyakran ábrázolták szárnyas saruban-fövegben, a hírnökökre jellemző bottal (caduceus, kérykeion) és erszénnyel a kezében.” ( Szépművészeti Múzeum )

Az Ikrek csillagjegy kettősségéről  versben

Mint színes kis szappanbuborék, szállnék a széllel, játszani lenne kedvem.

Megnézni, mit rejt a furcsa messzeség, repülnék a végtelen fellegekben.

Meglátni, amit még nem láttam soha, magas hegyeket, tengert, óceánt.

Vándorló madarak ezreit kísérném, mint színes kis buborék, álom csupán.

Itt hagynék mindent, mi fáj, mi elmúlt, hisz egy buborék egyedül nem tesz csodát.

Ha társával repül, a nap velük játszik, színesebb tőlük az egész világ. (Kertész Marika)

És ha kipukkadnak, a testükből maradt apró cseppeket elnyeli a föld és az alvilág. ( Sándor Zsuzsi)

Sándor Zsuzsi asztrológiai elemzés

Share This