+36 30 581 0059 energiamezostudio@gmail.com

telihold es tízmilliószoros nap

2020. június 5. péntek este, a Hold a Nyilasban szembe kerül az Ikrekben haladó Nappal. Ez a júniusi telihold, ami nem csupán telihold, de tízmilliószoros nap is egyben.

De mik is ezek a mostanában annyira emlegetett tízmilliószoros napok?
A tízmilliószoros napok a tibeti buddhizmushoz kapcsolódnak, ahol minden évben négy jeles napot ünnepelnek, melyek Shakyamuni Buddha életének négy legfontosabb állomását jelképezik. Ezeket a tibeti naptár alapján számolják ki, mely a Hold ciklusain alapul és négy teliholdhoz kapcsolódik.

A tibeti nagy Buddha napok sorrendben ez az első holdhónap teliholdja, a negyedik holdhónap teliholdja, a hatodik holdhónap és a kilencedik holdhónap teliholdja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván és ezeket a napokat mindig a tibeti holdújév napjától számítják, melynek neve Losar. Így a tibetiek minden évben kiszámítják a jeles napokat. Kérd a személyre szóló asztrológiai elemzést.

Az első nap Buddha csodatévő cselekedeteihez kapcsolódik, mellyel hívei hitét kívánta erősíteni.
A második alkalommal Buddha megvilágosodásáról emlékeznek meg.
A harmadik napon a Négy Nemes Igazság tanítását, Buddha első szentbeszédét, a Dharma kerekének megforgatását ünneplik.
A negyedik ünnepen Buddha a mennyekbe emelkedik, majd visszatér híveihez.

A tibetiek hite szerint ezeken a napokon a teremtés és a gondolatok tízmilliószoros erővel hatnak. Ezért ezeken a tízmilliószoros napokon minden gondolat, érzelem, szándék, akarat és minden cselekvés tízmilliószor erősebb, függetlenül attól, hogy jó, rossz, pozitív vagy negatív. Ezért fontos, hogy e napokon gondolataink tiszták és pozitívak legyenek. Sokszor gondoljunk azokra a dolgokra, melyeket szeretnénk megvalósítani életünkben.

A lelki gyakorlat, meditáció, ima sokat segít. Gyújts gyertyát, szenteld ezt a napot a pozitív gondolatoknak, akár egy kis szertartást is elvégezhetsz ezen a napon! Negatív gondolataidat pedig engedd el! Ügyelj tudatosan arra, hogy ha valami kellemetlen gondolat merül fel elmédben, engedd át az Univerzumnak, hogy megtisztíthasson téged és kérj valami jót helyette.

De ne csak magadra gondolj a tízmilliószoros napon! Most is tehetsz valamit a Földért és az Emberiségért. Gondolj rá szeretettel, képzeld el a Földet és a rajta élő Embereket békésnek, egészségesnek, vond körbe a boldogság és szeretet energiájával.

forrás:A lélek illata

2020.06.05-én a következő Saka Oawa Oüchen nap, a 3. tízmilliószoros nap az évben

Chökhör Düchen – Az imakerék napja

A harmadik tízmilliószoros nap a hatodik holdhónap 4. napja (általában júliusra esik). Ezen a jelentőségteljes napon forgatta meg Shakyamuni Buddha először a Dharma (igazság, törvény) kerekét. A tibetiek ezen a napon Buddha első beszédére emlékeznek, melyet a Négy Nemes Igazságról tartott, melyet megvilágosodása után hét héttel kezdett el tanítani, Inda és Brahma istenek kérésére.

forrás:My Spirit Book

De akkor nézzük, hogy mi is vár ránk a júniusi tízmilliószoros telihold napján.

Az érzelmek kavalkádja ömlik ránk a tízmilliószoros telih0ld napján. Ismeritek a mondást ugye, hogy a szeretetet és a gyűlöletet csak egy hajszál választja el egymástól. Ez most nagyon igaz lesz energetikailag az Ikrek – Nyilas telihold idején. A tudatos és a tudatalatti érzelmekért, és az érzelmi alapú kapcsolódásokért felelős bolygók terhelt fényszög állásokkal kapcsolódnak egymáshoz. Itt az ideje a kapcsolati erőpróbáknak, amihez a klasszikusokhoz érdemes segítségül nyúlni, úgy, mint a türelem, a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, az elengedés és a megengedés.

tízmilliószoros napTeljesen rendben van, ha türelmetlennek, már – már robbanékonynak, ingerültnek, akár gyűlölködőnek is érezheted most magad. Tudd, hogy nem a világvége érkezett el, és messze nem annyira ellenséges a helyzet, mint amilyennek most látod, csupán a telihold járatja veled a dervistáncot. Ha sírhatnékod támad, ne fogd vissza magad, engedd bátran útjára a Hold fizikai kifejeződését a testedből.

A telihold mellett ugye tízmilliószoros nap is van, te döntöd el, hogy minek a javára iratod az égi energiamezőben a gondolataid és cselekedeteid minőségét. A feszültségből termékeny, produktív energiát formálni igazi művészet, bátran gyakorolod, ha a szándék megvan, már tettél valami pozitív dolgot a tízmilliószoros telihold javára, és ezzel együtt a saját javadra.

Ha most figyelmet fordítasz a telihold által energetizált saját belső feszültségeidre, és nem másokra kifelé mutogatva, másokat hibáztatva, okolva éled meg azokat, sok mindenre megkaphatod a választ, hogy mi miért feszíti a lelked és a gondolataidat. Rég elfeledett dolgok és rutinná vált romboló programminták kerülhetnek most felszínre, ha kész vagy ránézni az önkorlátozó dogmáidra. A telihold utáni fogyóhold időszaka pedig segíteni fog neked ezek elengedésében.

Az általános témák, és életterületek, amit a júniusi tízmilliószoros telihold körüljár és feszeget, a pénz, a munka, a titkok, az elhallgatott, ki nem mondott érzések. A mostani telihold hajlamosíthat meggondolatlan költekezésre, vagy pénzügyi kérdésekkel kapcsolatos félreértésekre és tudatos átverésekre is. Légy résen! A kapcsolataidban most vitás helyzetek állhatnak elő, ha ezeket felkészülten fogadod, és a vita hevét, nem az önérvényesítésre, hanem a konstruktív megoldások irányába kormányozod, akkor garantáltan a legtöbbet tudod kihozni a telihold, feszítő energiáiból.

A kapcsolati feszültségek okozta érzelmi kibillenést, most hajlamos lehetsz élvezeti dolgokkal kompenzálni, édes-sós, kaja-pia stb…, ha így teszel, a mérték legyen a barátod! A fizikai és szellemi túlfűtöttséget bármilyen aktív tevékenység végzésével levezetheted, legyen az szenvedélyes szex, sport, művészeti tevékenység, fizikai és alkotó munka egyben, az ilyen dolgokba most sok energiát tudsz pörgetni.

Mindemellett az egészség, az egészségügyi kérdések, témák is porondon lesznek, érdemes fokozottan ébernek lenned tested rezdüléseire és üzeneteire.

A közlekedésnek külön cikket kéne szentelni minden teliholdnál, mert bizonyítottan megnő ilyenkor a közlekedési balesetek száma. Ezen a napon, mivel terhelt telihold van, kérlek a szokásosnál is jobban figyelj a közlekedésre! És ne csak a közlekedésre gondolj, hanem, munkahelyi, háztartási, kerti munka, és bármilyen fizikai tevékenység végzésekor érdemes most körültekintőbbnek lenned.

Ne lepődj meg, ha a múltbéli érzelmi szálak megpendülnek benned, vagy összehoz a sors egy régi szerelemmel, vagy olyan emberrel, emberekkel, akihez erős érzelmi szálak kötnek a múltból, a retrográd Vénusz szereti az effajta huncutságot elkövetni. Ezen kívül a karmikus kapcsolódások, karmikus találkozások is felszínen vannak, ez már természetesen kinek – kinek egyéni képlete alapján elemezhető.

Sándor Zsuzsi horoszkóp készítés

Share This